x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Un român care lucra la un abator din Germania a murit în urma infectării cu COVID-19

MAE: Un român care lucra la un abator din Germania a murit în urma infectării cu COVID-19

22 Mai 2020   •   15:39
MAE: Un român care lucra la un abator din Germania a murit în urma infectării cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță, vineri, că un român care lucra la un abator din Birkenfeld, Germania, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, după ce, anterior, a fost testat de două ori, însă în ambele cazuri rezultatul a fost negativ.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

„Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente”, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, arată că este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a mai precizat că situația de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Germania, că, în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că, potrivit cercetărilor suplimentare, printre persoanele infectate cu noul COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români.

Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei infectați.

Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, arată MAE.

Mediafax

×
Subiecte în articol: roman mort coronavirus germnia abator