x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maestrul Radu Beligan a MURIT

Maestrul Radu Beligan a MURIT

20 Iul 2016   •   13:42
Maestrul Radu Beligan a MURIT

Maestrul Radu Beligan s-a stins din viata, la varsta de 97 de ani, la spitalul Elias. Actorul a murit miercuri, în jurul orei 13,00, in urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al instituţiei sanitare, dr. Daniela Safta. 

Potrivit acesteia, actorul s-a internat vinerea trecută, într-o stare de ''degradare biologică progresivă, în contextul vârstei avansate''. 

Citeste si RADU BELIGAN A MURIT. Primele reactii dupa decesul maestrului

''Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supraveghere şi controlul funcţiilor vitale, cât şi controlul fizic şi psihic adecvat situaţiei sale. A decedat azi, la ora 13,00, prin stop cardio-respirator'', a precizat medicul. 

Citeste si EXCLUSIV. RADU BELIGAN: Timpul e o glumă proastă a unui calendar pe care eu nu-l recunosc

Radu Beligan avea o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, între anii 1961 şi 1969, şi director al Teatrului Naţional Bucureşti, între 1969 şi 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru şi Film, între 1950 şi 1965, şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaştere a activităţii sale în domeniul artei.

 Citeste si Mihai Bendeac, mesaj plin de durere după moartea lui Radu Beligan

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur şi colan şi Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare în grad de Ofiţer, din partea Franţei. A fost Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Citeste si Radu Beligan: "Am o boală, sunt legat ombilical de România!"

Actorul Radu Beligan a primit în 2011 o stea pe Aleea Celebrităţilor - Piaţa Timpului, spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei româneşti.

 Citeste si Klaus Iohannis: "Ne vom aminti de Radu Beligan la fiecare coborâre şi ridicare de cortină"


În februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului, alături de actorul român în clasament regăsindu-se numeroase celebrităţi de toate vârstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren şi Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan deces a murit