x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia israeliană la Bucureşti? DIICOT, pe urmeele unei grupări suspectate de lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj

Mafia israeliană la Bucureşti? DIICOT, pe urmeele unei grupări suspectate de lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj

de Petru Zoltan    |    09 Oct 2013   •   16:14
Mafia israeliană la Bucureşti? DIICOT, pe urmeele unei grupări suspectate de lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Mascaţii însoţiţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism au luat cu asalt 18 locuinţe din Bucureşti şi Ilfov pentru a da de urma unei grupări formate din “mercenari” israelieni şi români, specializaţi în sechestarea de persoane, tâlhărie şi şantaj, care viza lumea afaceriştilor. Una dintre victime ar fi un medic estetician. Membrii grupării ar fi sechestrat mai multe persoane şi, prin violenţă, ameninţare şi folosirea armelor de foc, au luat de la acestea bunuri de valoare sau le-au obligat să plătească sume importante în lei sau valută, susţin procurorii DIICOT.

Patru israelieni şi trei români, reţinuţi

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DIICOT, în acest dosar. Poliţiştii au descoperit în urma descinderilor efectuate marţi mai multe arme albe (bricege, box-uri), pistoale cu bile, suma de 38.000 de euro şi trei autoturisme de lux, au declarat, miercuri, pentru Agerpres surse judiciare.

În România, gruparea apela la Tolea Ciumac şi Mihai Mila, care aveau rolul să sperie victimele. În această poveste apare şi numele doctorului estetician Iancu Morad (poreclit şi “medicul vedetelor”), despre care creatorul de modă Cătălin Botezatu spunea că este medicul său preferat. Tolea Ciumac este un fost rugbist, de origine moldoveană, condamnat definitiv în 2009 la patru ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal într-un bar din Braşov. Acesta este căutat în continuare de procurori, nefiind găsit la domiciliu. În schimb, Mihai Mila a fost implicat în sechestrarea hoţilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali, fiind condamnat la trei ani cu suspendare.

Victimele

Potrivit procurorilor, la 4 iunie, “una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură şi să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro”.

Printre cei care au mai fost audiaţi de procurori sunt şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul în calitate de victimă, iar celălalt instigator la fapte cu violenţă. Se pare că victima este medicul estetician Renert Gad, care deţine o clinică de înfrumuseţare în Bucureşti. Contactată de reporterii ziarului nostru, o angajată a clinicii a spus că medicul Renert Gad nu se află la birou, însă, atunci când va stabili, acesta va ţine o conferinţă de presă, în care să ofere mai multe informaţii.

O altă victimă a spus în plângerea depusă că, după o ceartă cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de “mercenari”, pe care îi cunoştea şi de care îi era frică, cărora le-a dat o maşină, un ceas din aur şi bani. Valoarea totală a bunurilor fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuinţa unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut şi obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare.

Reţeaua israeliană

Procurorii DIICOT au săltat în total 15 persoane, iar la finalul audierilor şapte au primit mandate de reţinere: Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Aceştia urmează să fie prezentaţi magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Se pare că cei patru israelieni s-au specializat în recuperarea de bani prin fapte de violenţă. Atunci când întâmpinau probleme, aceştia antamau şi recuperatori români. Pe post de sperietori erau folosiţi Tolea Ciumac şi Mihai Mila.

×