x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafiotul italian, administrator la groapa Glina, inculpat

Mafiotul italian, administrator la groapa Glina, inculpat

04 Oct 2012   •   19:11
Mafiotul italian, administrator la groapa Glina, inculpat

Presupusul lider mafiot italian Massimo Ciancimino - fiul fostului primar din Palermo - a fost inculpat, alături de alte opt persoane, pentru activităţi de spălare de bani prin intermediul unor firme care administrează groapa de gunoi Glina, de la periferia Bucureştiului, scrie presa italiană.

Potrivit site-ului Quotidiano.net, procurorii efectuează percheziţii în mai multe oraşe italiene, vizând persoane şi companii suspectate de implicare în vânzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzacţie evaluată la circa 100 de milioane de euro.
Procurorii din Roma verifică ipoteza conform căreia Massimo Ciancimino jr. ar deţine, prin intermediari sau sub un nume fals, acţiuni la firme care administrează groapa de gunoi Glina.
Sub paravanul acestor firme, Ciancimino jr. ar ascunde sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicită a tatălui său ori din activităţi proprii de spălare de bani.
Massimo Ciancimino este liderul clanului cu acelaşi nume din cadrul Cosa Nostra şi fiul lui Vito Ciancimino, fostul primar al oraşului Palermo. Vito Ciancimino, decedat în 2002 la vârsta de 78 de ani, a fost primar al oraşului Palermo în anii 1970, fiind primul politician italian condamnat pentru apartenenţă la un grup mafiot. Averea sa, estimată la  sute de milioane de euro, nu a fost recuperată niciodată, iar fiul său, Massimo Ciancimino - condamnat şi el de mai multe ori pentru fraude şi spălare de bani - este suspectat că ar ascunde banii în conturi din străinătate.

×
Subiecte în articol: Glina Massimo Ciancimino