x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: 1.400 de forţe de ordine au asigurat protecţia pentru aproximativ 17.000 persoane la funeraliile Reginei Ana

MAI: 1.400 de forţe de ordine au asigurat protecţia pentru aproximativ 17.000 persoane la funeraliile Reginei Ana

13 Aug 2016   •   18:05
MAI: 1.400 de forţe de ordine au asigurat protecţia pentru aproximativ 17.000 persoane la funeraliile Reginei Ana
Sursa foto: DIANA OROS

1.400 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici SMURD au asigurat protecţia pentru aproximativ 17.000 persoane care au participat la funeraliile Reginei Ana, informează MAI într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, datorită mobilizării MAI, la activităţile care au avut loc în perioada 9 august - 13 august, în contextul funeraliilor Reginei Ana la Castelul Peleş, Palatul Regal şi Curtea de Argeş, nu s-au produs incidente.

"Ministrul Petre Tobă a dispus ca misiunile structurilor MAI să fie monitorizate şi coordonate de Centrul Naţional de Conducere Integrată, care să fie în măsură să mobilizeze resurse suplimentare, în caz de nevoie, astfel încât funeraliile să se desfăşoare fără evenimente nedorite", precizează sursa citată.

O atenţie deosebită a fost acordată asigurării asistenţei medicale de urgenţă, la locurile de desfăşurare a ceremoniilor fiind prezente permanent echipaje de prim-ajutor, în special în zonele cu aflux mare de persoane.

Pe traseul de deplasare a cortegiului funerar, poliţiştii rutieri au asigurat măsurile de fluidizare a traficului şi, acolo unde a fost cazul, au restricţionat circulaţia rutieră, conform avizelor eliberate de autorităţile locale.

Totodată, pentru deplasarea în siguranţă, convoiul funerar a fost însoţit permanent de echipaje ale poliţiei rutiere, mai informează Direcţia Informare şi Relaţii Publice a MAI. AGERPRES

×
Subiecte în articol: regina ana funeralii inmormăntare măi