x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe TRENURI și CURSE AERIENE au fost ANULATE, din cauza ninsorii şi a viscolului

Mai multe TRENURI și CURSE AERIENE au fost ANULATE, din cauza ninsorii şi a viscolului

25 Ian 2014   •   09:15
Mai multe TRENURI și CURSE AERIENE au fost ANULATE, din cauza ninsorii şi a viscolului
UPDATE 13:18 - Mai multe curse aeriene aparţinând companiilor Lufthansa, Alitalia şi Austrian Airlines, care efectuau zboruri pe relaţiile Munchen, Frankfurt, Roma şi Viena, au fost anulate sâmbătă la prânz din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, remis AGERPRES, este vorba despre cursele Lufthansa 1656/1657 şi 1650/1651 Munchen - Bucureşti - Munchen, 1422/1423 Frankfurt - Bucureşti - Frankfurt, Alitalia 494/495 Roma - Bucureşti - Roma şi Austrian Airlines 783/784 Viena - Bucureşti - Viena.

Totodată, se înregistrează întârzieri de până la o oră la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme.

'Pe aeroporturile Bucureştiului, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, cu vânt puternic şi rafale care ating şi depăşesc 75 km/h şi care transportă zăpadă la sol. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplina siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB si AIBB AV sunt operaţionale', se precizează în comunicatul citat.
......................................

Zăpada şi viscolul afectează şi activitatea trenurilor şi a avioanelor. Mai multe trenuri au fost anulate, iar avioanele decolează cu întârziere de pe aeroportul Henro Coandă.

Astfel, trei trenuri au fot anulate, sâmbătă, din cauza ninsorilor viscolite, potrivit unui comunicat al CFR Călători. Este vorba de trenrile R 8012, care circulă pe traseul Feteşti - Bucureşti Obor, anulat pe secţia Ciulniţa - Bucureşti Obor, R 8011, care circulă între Bucureşti Obor și Constanţa, anulat pe întreaga relaţie, și R 8014, care circulă în relaţia Feteşti - Bucureşti Obor, anulat pe tronsonul Ciulniţa - Bucureşti Obor.

De asemenea, au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe relaţiile Chitila- Periş şi Crivina - Brazi, iar pe secţia de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu - Feteşti trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel.

Călătorii care aveau bilete pentru trenurile Regio anulate vor fi preluaţi de trenurile Interregio aflate în graficul de circulaţie. 

Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care călătorii interesați pot cere informații privind cursele feroviare, sunt disponibile AICI.

Ninsorile afectează şi traficul aerian

Din cauza viscolului si a ninsorii abundente mai multe curse aeriene au fost amanate sau anulate pe Aeroportul Henri Coanda. Este vorba de 11 zboruri anulate si 10 amanate. VEDEȚI AICI DESPRE CE CURSE ESTE VORBA

×