x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mailat, la al doilea interogatoriu

Mailat, la al doilea interogatoriu

de Marina Constantinoiu    |    11 Noi 2007   •   00:00
Mailat, la al doilea interogatoriu
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

Procurorii italieni urmează să prezinte judecătorilor declaraţiile romăncei care l-a denunţat pe Romulus Mailat. Cum despre martora cu pricina (care l-ar fi văzut pe Mailat cărănd cadavrul italiencei ucise) se spune că suferă de tulburări psihice, rămăne la latitudinea magistraţilor să decidă dacă declaraţiile ei au statut de probe in dosar.

Ancheta in cazul lui Nicolae Romulus Mailat, romănul de etnie romă acuzat de uciderea unei italience pe care a jefuit-o, intră măine intr-o nouă fază.

Procurorii italieni urmează să prezinte judecătorilor declaraţiile romăncei care l-a denunţat pe Romulus Mailat. Cum despre martora cu pricina (care l-ar fi văzut pe Mailat cărănd cadavrul italiencei ucise) se spune că suferă de tulburări psihice, rămăne la latitudinea magistraţilor să decidă dacă declaraţiile ei au statut de probe in dosar. In acest moment, Mailat nu este inculpat, ci doar invinuit de omor cu circumstanţe agravante, viol şi tălhărie. Potrivit avocatului său din oficiu, Mailat işi susţine declaraţia iniţială, potrivit căreia el i-a smuls doar poşeta de pe braţ victimei, dar nu a agresat-o in nici un fel. Rezultatele probelor ADN in acest caz vor fi gata in 60 de zile.

INCIDENT. Pănă atunci insă, relaţiile romăno-italiene, destul de afectate in urma incidentului in care a fost implicat Mailat, continuă să dea semne de şubrezenie. Decesul, ieri, al unei romănce la periferia oraşului italian Milano, in condiţii incă neclare, fiind un nou episod generator de suspiciuni.

OMUCIDERE. Rozeta Duplea (39 de ani) a fost găsită moartă, in noaptea de vineri spre sămbătă, lăngă o baracă improvizată, care a luat foc intr-o zonă de la periferia estică a oraşului Milano. Cercetările preliminare indică faptul că baraca a luat foc de la o sobă de gătit cu gaz, iar lăngă baracă a fost găsit trupul femeii, care avea capul spart. Unul dintre medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului a constatat traumatismul cranian, probabil rezultatul unei agresiuni. Persoana care a anunţat poliţia, la miezul nopţii, a fost concubinul femeii, de naţionalitate marocană. Potrivit agenţiei AGI, anchetatorii au exclus varianta unui gest xenofob la originea acestei omucideri. Ancheta continuă, arma crimei nefiind găsită incă la ora redactării acestui material.

DEFILARE. Pe de altă parte, tot ieri, dar la Bucureşti, circa 50 de persoane, majoritatea tineri anarhişti, au defilat intr-un marş impotriva discriminărilor de orice formă, dar mai ales a celor pe criterii etnice, ca reacţie la situaţia creată in Italia şi la decizia de expulzare a romilor de acolo pentru fapta unui singur reprezentant al etniei rome. Ei au purtat pancarte cu mesaje gen: "Pănă nu sunt toţi liberi, toţi suntem prizonieri", "Solidaritate in diversitate" sau sloganuri anarhiste precum "No flags, no nations, no borders, no patriots" (Fără steaguri, fără naţiuni, fără graniţe, fără patrioţi).

×
Subiecte în articol: observator mailat