x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Majoritatea romanilor vrea anticipate. USL ar caştiga cu 57%

Majoritatea romanilor vrea anticipate. USL ar caştiga cu 57%

de Gabriela Antoniu    |    18 Feb 2012   •   21:00
Majoritatea romanilor vrea anticipate. USL ar caştiga cu 57%

Daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, USL ar castiga cu 57% din voturi, arata un sondaj CCSB dat duminica publicitatii. Pe locul doi se situeaza PDL cu 18%, urmat de PP DD – 12%, UDMR-4%, PRM-3%, PNG sI PER cu cate 2%, iar UNPR sI PNTCD cu cate 1%. Potrivit sondajului, 52% dintre cei chestionatI au spus ca merg la vot, 33% ca nu vor merge, iar 15% ca nu sunt in tara.

Sondajul CCSB a testat totodata sI notorietatea sI independentta politica ale noului premier, Mihai Razvan Ungureanu, aratand ca 81% dintre cei chestionatI au o parere buna despre demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului . Astfel, 93% dintre cei chestionatI stiu ca noul premier, fost sef al SIE este noul sef al Executivului. 54% spun ca Ungureanu va reprezenta interesele presedintelui Traian Basescu sI ale PDL, 27% spun ca este independent, iar 19% nu stiu/nu raspund. Totodata, intervievatilor le-au fost prezentate mai multe afirmatii despre premierul Ungureanu. Astfel, 72% dintre repondentI au fost de acord ca inlocuirea lui Emil Boc din functia de premier a fost doar o miscare de imagine a lui Traian Basescu, 69% sustin ca este nevoie de alegeri anticipate cat mai curand pentru ca Parlamentul sa reflecte vointa oamenilor. Tot 69% au fost de acord ca presedintele Traian Basescu trebuie sa demisioneze din functia de sef al statului, in timp ce 60% sustin ideea ca noii ministri ai guvernului Ungureanu sunt manevratI de vechii ministrii ai Guvernului Boc.

Basescu, la coada clasamentului increderii
De altfel, sondajul CCSB arata ca doar 24% din cei chestionaii sunt multumitI de activitatea lui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat de presedinte al Romaniei, in timp ce 75% sunt nemultumiti. Nici la capitolul incredere seful statului nu sta mai bine. intr-u clasament al increderii, el se situeaza pe ultimele loc cu 14%, fiind urmat in coada clasamentului de Emil Boc-13%, Elena Udrea- 11%, Kelemen Hunor (liderul UDMR)- 10% sI omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu- 4%. Primele locuri ale topului increderii sunt ocupate in sondajul CCSB de catre guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu 48%, urmat de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu- 43%, la egalitate cu Patriarhul Daniel, Regele Mihai – 42%, Crin Antonescu- 39%, Victor Ponta-37%, actualul premier Mihai Razvan Ungureanu bucurandu-se de increderea a 28% dintre romani, dupa senatorul PSD Ecaterina Andronescu- 33% sI actorul sI senatorul PNL Mircea Diaconu-31%.

La capitolul instituitii, pompierii se bucura de cea mai multa incredere cu 94%, urmatI de Armata- 81%, Biserica- 79%, jandarmerie-69%, BNR- 62%, mass-media- 58%, ultimele locuri fiind ocupate de Presedintie- 21%, Guvern- 20%, Parlament- 15% sI partidele politice- 12%.

Potrivit sondajului CCSB, Antena 3 este postul de stiri preferat de 23% din cei chestionatI, pe locurile urmatoare situandu-se Protv -21%, Realitatea tv- 19% sI Tvr 1- 6%.

Sondajul a fost realizat in perioada 11-14 februarie 2012, pe un esantion de 1003 persoane sI are o marja de eroare de +- 3%.

Click aici pentru sondaj in format PDF

×