x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamă inconştientă

Mamă inconştientă

de Andrei Ando    |    05 Oct 2007   •   00:00

Inconştienţa unei mame a omorăt un copil de 4 luni şi a fost căt pe ce să ia viaţa altor patru in localitatea arădeană Felnac.

Femeia şi-a legat micuţii de pat şi a plecat de acasă. Intre timp, locuinţa a luat foc, iar copiii au rămas captivi in mijlocul flăcărilor. Tatăl, care muncea la cămp, in apropiere, a observat fumul şi a alergat acasă. Impreună cu un poliţist a apucat să ii scoată din foc doar pe cei mai mari. Fetiţa de 4 luni a ars de vie. "Nici nu ştiu cum am intrat, că erau flăcări peste tot. I-am apucat căte doi, cum am putut. Pe cea mică nu am mai putut-o scoate. Nici nu am mai auzit-o plăngănd", a declarat tatăl.

Vestea a şocat atăt rudele familiei, căt şi autorităţile, puse in faţa unei realităţi despre care nu ştiau nimic - cei cinci copii, cu vărste intre 4 luni şi 4 ani, erau mai tot timpul legaţi cu sfoara de pat. Vecinii ştiau de situaţie, dar nu au intervenit: "Se ştia problema, că au venit asistenţii sociali cu haine, dar apoi plecau şi copiii tot aşa erau ţinuţi", spune un bărbat. Asistenta socială a Primăriei Felnac se apără: "Eu am mers săptămănal acolo şi nu i-am văzut pe copii legaţi de pat".

PAGUBE. Din casa familiei nu a mai rămas nimic. Flăcările au ars acoperişul, ferestrele şi bruma de mobilă. Trupul chircit al copilei care a ars de vie a fost aşezat in curte, printre puţinele lucruri pe care oamenii le-au salvat dintre flăcări.

×
Subiecte în articol: observator