x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamă, tată, fiu - morţi în accidentul din Ungaria. O altă victimă a lăsat orfani cinci copii, în Ghimpaţi

Mamă, tată, fiu - morţi în accidentul din Ungaria. O altă victimă a lăsat orfani cinci copii, în Ghimpaţi

de Veronica Micu    |    31 Oct 2011   •   05:03
Mamă, tată, fiu - morţi în accidentul din Ungaria. O altă victimă a lăsat orfani cinci copii, în Ghimpaţi

14 romani au murit si doi se afla in stare grava la spital, in urma unui accident teribil petrecut in Ungaria, pe autostrada M43, in apropierea granitei cu Romania. In accident au fost implicate doua autovehicule conduse de romani, un TIR care venea din Romania si se indrepta spre Ungaria si un microbuz care venea din Spania.

UPDATE 13:15 - Sapte dintre persoanele decedate sunt din judetul Giurgiu, mai exact din Clejani si din Ghimpati, potrivit unor surse neoficiale. Potrivit primarului din Clejani, in accidentul din Ungaria si-au pierdut viata trei membri ai unei familii (tata - 51 de ani, mama - 50 de ani si fiu - 34 ani). O alata victima este un barbat de 37 de ani, din Ghimpati-Giurgiu, tatal a cinci copii. Alte trei victime sunt din Pitesti, judetul Neamt si Alexandria.

Microbuzul implicat in accidentul din Ungaria, inregistrat ca autoturism cu 8+1 locuri

UPDATE 12:40 - TIR-ul implicat in accidentul soldat cu moartea a 14 romani a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, pe autostrada M43. Soferul autotrenului a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala cu microbuzul inmatriculat in Romania, a anuntat politia ungara, citata de MTI. Politiei Szeged mai precizeaza ca in accidentul din Ungaria au murit trei copii, patru femei si sapte barbati.

VEZI AICI VIDEO DE LA FATA LOCULUI

Reprezentantul Romaniei la Szeged, Dan Constantin Nicolae, gerant interimar, a declarat la Antena3, ca in microbuz se aflau 15 persoane. 14 dintre acestia au murit, iar a 15-a persoana se afla in stare foarte grava la spital. Medicii spun ca sunt slabe sanse sa supravietuiasca. Si soferul TIR-ului a supravituit, insa starea lui este foarte grava. Cei doi au fost spitalizati la Szeged.

Printre cei 14 romani morti se afla trei copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, a anuntat purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea, la Antena3. Potrivit primelor informatii, soferul TIR-ului ar fi adormit la volan si a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar.

Politia din Szeged: Soferul TIR-ului a adormit la volan

"Microbuzul se afla intr-o stare jalnica, eu nu am putut verifica nici macar numerele de inmatriculare, insa pompierii maghiari au spus ca avea numar de Spania, iar biletele pasagerilor erau de Spania-Romania", a spus Razvan Ciolca, de la Consulatul General al Romaniei de la Szeged, citat de Agerpres. Oficialul a declarat ca s-a deplasat la fata locului la circa o jumatate de ora dupa producerea accidentului, cand victimele inca nu fusesera descarcerate.

Opt dintre romanii care au murit in accident, identificati

"Am preluat datele din actele de identitate si am anuntat responsabilii Ministerului de Interne de la Bucuresti, care urmeaza sa anunte familiile. Suntem in contact cu Clinica Spitalului Universitar in legatura cu starea pasagerului aflat internat", a mai spus consulul.

Ioan Bente, atasat MAI in Ungaria a declarat ca in zona au mai fost accidente, insa niciunul cu un asemenea rezultat tragic. "Ne vom ocupa de identificarea persoanelor decedate, stabilirea cu certitudine a identitatii acestora. Apoi vom informa familiile, iar, ulterior, toate documentele si lucrurile, precum si cadavrele vor fi repartriate. In aceasta zona au mai fost accidente, dar nu cu asemenea rezutat tragic", a declarat Bente.

Patronul firmei care detine TIR-ul implicat in accidentul din Ungaria este un fost politist de frontiera

Pentru scoaterea dintre fiarele contorsionate ale celor doua autovehicule a cadavrelor a fost nevoie de doua ore, anunta MTI. Microbuzul aflat in santul de colectare a apei de pe marginea carosabilului a fost ridicat cu o macara. Portiunea din autostrada care a fost afectata de accident a fost inchisa de politisti, asa incat coada formata pe sensul de mers spre frontiera s-a intins pe mai multi kilometri.

Conform MTI, politia ungara a demarat cercetarea penala sub acuzatia de ucidere din culpa impotriva soferului de TIR, care se face vinovat de producerea accidentului si moartea a 14 persoane.

Accidentul a avut loc in jurul orei 23.30, la jumatatea distantei dintre localitatile Mako si Szeged. Romanii se intorceau din Spania, de la munca.

×