x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamaia, preferata românilor pentru minivacanţa de 1 mai

Mamaia, preferata românilor pentru minivacanţa de 1 mai

06 Apr 2014   •   13:03
Mamaia, preferata românilor pentru minivacanţa de 1 mai

Staţiunea Mamaia este preferată de turiştii care vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc, în mai multe hoteluri rezervările fiind făcute pentru aproape toate locurile de cazare, a declarat, conform Agerpres, preşedinta Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

"Sunt hoteluri în Mamaia care ne-au anunţat deja că au grad de ocupare de peste 80% pentru 1 Mai. Din ceea ce ştim de la colegii noştri de la agenţiile de turism din ţară, ritmul vânzărilor s-a accelerat pentru că românii au acum la dispoziţie patru zile de minivacanţă şi nu doar una, după ce Guvernul a aprobat ca ziua de 2 mai să fie liberă. Sigur, turiştii ar fi fost reticenţi să plece doar pentru o zi sau două într-o destinaţie montană, pe litoral sau Delta Dunării", a spus reprezentanta ALDD.

Pentru staţiunile din sudul litoralului vânzările sunt mai reduse, după Mamaia fiind preferate staţiunile Eforie, Costineşti, Vama Veche şi Neptun. "În sudul litoralului, ca de obicei ritmul vânzărilor este mai mic. Ştim că sudul începe, de fapt, după ce încep şi vacanţele şcolare. Sudul litoralului este mai dependent de startul vacanţelor, pentru că sunt staţiuni care au un profil care se îndreaptă mai mult către familiile cu copii. De aceea se vând întâi Mamaia, apoi Eforie care vine imediat în urmă şi, în general, pe locul trei ar urma Costineşti - Vama Veche, abia pe locul patru Neptun", a mai spus Corina Martin.

Potrivit acesteia, în minivacanţa de 1 Mai, în staţiunile de pe litoral sunt aşteptaţi între 30.000 şi 40.000 de turişti: "Acesta este trendul din ultimii ani".

Pentru turişti sunt pregătite mai multe evenimente care, în acest an, odată cu deschiderea sezonului estival pe 1 Mai, se vor desfăşura simultan în cinci staţiuni de pe litoral.

"În general, se fac lucrări în toate staţiunile, în funcţie desigur de disponibilităţile financiare ale primăriilor. Încercăm ca de această dată, la 1 Mai, să organizăm simultan în cinci locaţii de pe litoral evenimente care să marcheze debutul de sezon. Aceste cinci locaţii sunt Năvodari, în premieră organizăm acolo un astfel de eveniment, Mamaia - în zona cluburilor din nordul staţiunii, apoi Eforie Nord, Costineşti - în premieră de asemenea şi Neptun sau Mangalia", a menţionat preşedinta ALDD.

Seria evenimentelor va debuta pe litoral cu o paradă a automobilelor de epocă, motocicletelor off-road, autobuzelor etajate, iar în zona cluburilor din Mamaia va avea loc, pe o scenă special special amenajată, lansarea oficială a unui film de promovare a staţiunii.

"Evenimentele vor începe cu parada tradiţională a litoralului românesc, ediţia a şaptea a paradei, care va porni din nou din sudul litoralului până spre nord şi vom ajunge pentru prima dată până la Năvodari. în timpul zilei vor continua activităţi pe plajă, întreceri sportive, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism care ne este alături de această dată la aceste evenimente. Seara, pe plajă, vor avea loc lansări de lampioane, show-uri de lasere, la fel în toate cele cinci locaţii pe care le-am menţionat. La Mamaia vom lansa în mod oficial versiunea integrală, totală deci, a filmului de promovare a staţiunii, alături de mii de turişti, pe plajă, pe scena pe care o vom amenaja special în acest sens de 1 Mai, în zona cluburilor", a explicat Corina Martin.

×
Subiecte în articol: litoral sezon 1 mai