x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mancare arabeasca pentru refugiati

Mancare arabeasca pentru refugiati

de Tiberiu Kiss    |    30 Iul 2005   •   00:00
Mancare arabeasca pentru refugiati

Ieri-dimineata, in jurul orei 10:00, o aeronova a companiei "Thai Airlines", inchiriata de Oficiul International pentru Migratie, a aterizat pe Aeroportul International Timisoara, avand la bord un numar de 439 de refugiati din Uzbekistan.

SALTELE. Operatiunea a avut loc abia dupa ce Guvernul Romaniei a hotarat sa acorde, pe teritoriul sau, asistenta si gazduire temporara pentru persoanele din spatiul ex-sovietic, decizie salutata de intreaga comunitate internationala. In numai 22 de minute, refugiatii uzbeci, printre care 74 de femei si 23 de copii, au fost imbarcati in mai multe autobuze si transportati la marginea orasului, in centrul de cazare apartinand Oficiului National pentru Refugiati Timis. Desi capacitatea centrului este de maximum 250 de persoane, organizatorii sustin ca, avand in vedere ca este vorba doar despre o gazduire temporara, de maximum 6 luni, angajatii ONR au instalat in mai multe incaperi ale centrului saltele.

"ARESTATI". Pentru a se simti cat mai bine la Timisoara, angajatii ONR Timis le-au amenajat refugiatilor din Uzbekistan si un loc de rugaciune. In plus, pentru satisfacerea nevoilor culinare, organizatorii sustin ca au contactat deja unele restaurante arabesti din Timisoara, in speranta ca o vor pune de un parteneriat, pe banii celor de la OIM si ONU.

×
Subiecte în articol: observator