x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Mangalia anunţă începerea strângerii câinilor fără stăpân de pe litoral

Primăria Mangalia anunţă începerea strângerii câinilor fără stăpân de pe litoral

23 Mai 2014   •   19:00
Primăria Mangalia anunţă începerea strângerii câinilor fără stăpân de pe litoral

Primăria Mangalia anunţă demararea procesului de strângere a câinilor vagabonzi din Mangalia, Cap Aurora, Venus, Jupiter, Saturn, Neptun şi Olimp.

În acest sens, CL Mangalia, în calitate de autoritate publică locală prin Serviciul Public de Asistenţă Socială a încheiat un contract de concesiune cu SC Canin Kingdom SRL, obiectul contractului fiind acela de exploatare a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân.

"Precizăm că respectiva firma a fost câştigătoarea licitaţiei organizată cu respectarea legislaţiei în vigoare în luna aprilie, termenul contractului de concesiune fiind de doi ani de la data semnării, respectiv 20 mai 2014.  Redevenţa anuală este de 3000 de lei, coform ofertei concesionarului propusă în derularea procedurii de licitaţiei sau 10% din profitul net. Conform contractului, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân se realizează prin instituirea de norme privind capturarea, transportul, îngrijirea, sterilizarea, eliberarea, eutanasierea animalelor, conform descrierii din caietul de sarcini.  Normele sunt stabilite de legislaţia în vigoare valabilă la data prestării serviciului. De asemenea, concesionarul are obligaţia ca în termen de maximum 4 luni de la data semnării contractului să procedeze la strângerea câinilor fără stăpân existenţi pe raza UAT Mangalia (Mangalia, Cap Aurora, Venus, Jupiter, Saturn, Neptun, Olimp), urmând ca în perioada de un an şi opt luni să asigure îndeplinirea condiţiilor menţionate în caietul de sarcini, inclusiv monitorizarea câinilor fără stăpân", se arată în comunicat.

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, atrage atenţia iubitorilor de animale că au la dispoziţie două săptămâni de la data semnării contractului în care să ia acasă câinii pe care vor să îi adopte. După acest termen, se vor aplica noile prevederi legale, care pot duce până la eutanasierea câinilor fără stăpân. De asemenea, toţi deţinătorii de animale de companie (câini sau pisici) au obligaţia legală de a le înregistra la Biroul Registratură din cadrul Primăriei, până la sfârşitul acestui an. În aceeaşi perioadă, aceste animale trebuie vaccinate, sterilizate şi să li se implanteze microcipuri, conform reglementărilor europene şi naţionale în vigoare.

×