x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Mangalia au început lucrările de restaurare şi valorificare turistică a monumentelor istorice din oraș

La Mangalia au început lucrările de restaurare şi valorificare turistică a monumentelor istorice din oraș

27 Mar 2014   •   23:48
La Mangalia au început lucrările de restaurare şi valorificare turistică a monumentelor istorice din oraș

Primăria Municipiului Mangalia a demarat lucrările la proiectul “Callatis – Istorie la malul Mării Negre", mai exact măsuri de conservare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului istoric şi cultural al municipiului Mangalia” potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul este implementat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.1 – “Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.



Contractul de finantare s-a semnat la data de 18 aprilie 2013 şi se derulează pe o perioadă maximă de 27 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 12.988.800,20 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.355.640,00 lei, structurată din: valoare eligibilă nerambursabilă din F.E.D.R. 8.454.691,87 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din buget naţional 713.835,33, iar co-finanţarea beneficiarului are o valoare de 187.112,80. Valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile este de 2.221.483,20 lei.



Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar în Regiunea Sud-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

"Proiectul are ca obiectiv general creşterea gradului de atractivitate a sudului litoralului şi municipiului Mangalia, iar ca obiectiv specific al proiectului se urmăreşte valorificarea potenţialului turistic – cultural al municipiului Mangalia. În acest sens, vor avea loc restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a trei monumente istorice de valoare naţională şi universală, cuprinse în patrimoniul cultural-istoric al municipiului Mangalia", a explicat primarul Radu Cristian.



Citeste si Ruinele CETĂŢII CALLATIS Mangalia, FĂCUTE PRAF de teribilism şi ignoranţă (GALERIE FOTO)

×
Subiecte în articol: mangalia restaurari monumente istorie