x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manifestări de Crăciun, organizate de Primăria Capitalei

Manifestări de Crăciun, organizate de Primăria Capitalei

19 Dec 2013   •   19:38
Manifestări de Crăciun, organizate de Primăria Capitalei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bucureștenii sunt invitați să participe între 20 și 24 decembrie la o serie de evenimente dedicate Sărbătorii Crăciunului, organizate de Primăria Capitalei prin direcțiile sale de specialitate, informează agerpres.ro.

În zile de 20 și 21 decembrie, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești va organiza acțiunea "Ajun la Palatul Brâncovenilor", unde vineri va avea loc un spectacol de colinde, poezie și cântece vechi românești, în sala Scoarțelor, iar sâmbătă, copiii din centrele de plasament din București și cei diagnosticați cu autism vor fi invitații speciali ai lui Moș Crăciun. Ei vor cânta împreună cu spiridușii Moșului, vor asista la momente de magie și vor primi cadouri, informează un comunicat de presă al PMB.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va organiza vineri, de la ora 18:00, în Complexul de Servicii Sociale pentru Adulți Sf. Ioan din Bdul. Teodor Pallady, nr. 64, sector 3, o întâlnire a oamenilor fără adăpost care vor confecționa ornamente și vor împodobi bradul, în sunetul colindelor oferite de Corul Conservatorului București. După împodobirea bradului va fi inaugurată o expoziție fotografică exterioară cu portretele oamenilor străzii din București.

Pe 24 decembrie, cu începere de la ora 10:00, se vor încinge pirostriile pentru a fierbe în aer liber cele 1.000 de sarmale preparate cu ajutorul oamenilor străzii, pe care aceștia le vor servi la masa de Crăciun.

Sâmbătă, la Adăpostul pentru femei din. Șos. Berceni, nr. 4, sector 4, 100 de femei fără adăpost de pe raza Capitalei îl vor aștepta pe Moș Crăciun cu bradul gata împodobit.

De asemenea, copiii celor 3.000 de beneficiari ai cantinelor sociale vor primi luni, 23 decembrie, între 9:00 și 13:00, cadourile oferite de cetățenii Capitalei care au dorit să-i ajute pe copiii la care, în mod obișnuit, Moș Crăciun nu prea vine.

În această iarnă, Primăria lansează și proiectul "Brăduțul ecologic", care își propune să atragă atenția cetățenilor asupra defrișării pădurilor prin promovarea brazilor la ghiveci ca o alternativă a bradului de Crăciun.

Astfel, în perioada 9 — 20 decembrie 2013, inspectorii Direcției de Mediu distribuie brăduți în ghiveci, ornați cu podoabe ecologice și instalații electrice, bătrânilor și copiilor din 14 centre sociale, două grădinițe și o școală generală din București.

În primăvară, inspectorii Direcției de Mediu, împreună cu voluntari, vor transplanta brazii din ghiveci în curțile centrelor respective, dar și în parcul Tineretului.

În perioada Crăciunului, municipalitatea a pregătit bucureștenilor și seri de colinde, folk, pop la Bucharest Christmas Market.

O nouă serie de spectacole dedicate colindelor tradiționale românești și muzicii populare autentice va avea loc în acest sfârșit de săptămână cu participarea artiștilor de muzică folk Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru, Luminița Anghel și câștigătorul Eurovision România, Cezar Ouatu.

Pe scena amplasată în Piața Universității vor urca, pe 20 decembrie, Valeria și Ana-Maria Arnăutu, Urșii din Comănești, Bacău, Grupurile de colindători "Coveș" din Sibiu și "Jilavele" din Ialomița, Cornelia și Lupu Rednic și Ansamblul folcloric "Junii Sibiului".

Seara de spectacole de sâmbătă va fi deschisă de Grupul de colindători Ilva, urmat de Tudor și Nicolae Furdui Iancu cu Taraful ,,Crai Nou'' din Alba Iulia. De la ora 19:00 până la 21:00, vor întregi, prin cântec, atmosfera de sărbătoare, Orchestra "Valahia" dirijată de Marius Zorilă, cu Paul Daniel Ananie, Andreea Haisan, Lavinia Goste, Gheorghe Turda, Mioara Velicu, Mariana Anghel și Margareta Clipa. Duminică, 22 decembrie, vizitatorii târgului vor putea asculta un concert special susținut de Grupul vocal "Acapella" din București, după care vor urca pe scenă Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Luminița Anghel și Cezar Ouatu.

Târgul de Crăciun din Piața Universității va fi deschis zilnic până la ora 22:00.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei targ de craciun