x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manţog, 5 ani de închisoare cu executare

Manţog, 5 ani de închisoare cu executare

de Gabriela Mladin    |    09 Iul 2012   •   13:37
Manţog, 5 ani de închisoare cu executare

Fostul secretar de stat in ministerul economiei si Comertului, Ionel mantog si fostul director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, ion Vulpe, au fost condamnati definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare. Hotararea a fost pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acuzatiile pentru care cei doi isi vor petrece urmatorii ani in spatele gratiilor sunt de fapte de coruptie. In scurt timp urmeaza ca mandatele de arestare sa ajunga la Politia din Gorj.

Ionel Mantog, fost lider al PDL Gorj si secretar de stat in perioada 2006-2008, isi va petrece urmatorii 5 ani in inchisoare. Asta au decis magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in urma recursului. Aceeasi pedeapsa a fost aplicata si lui ion Vulpe, fost director general al Companiei de Lignit. Cei doi au primit aceste pedepse pentru fapte de coruptie. Mai exact, in perioada 2002-2004, folosindu-se de informatii clasificate din interiorul companiei pentru care lucrau, au achizitionat suprafete de teren in zonele ce urmau sa fie exploatate de institutia statului. Au cerut apoi, aceleiasi companii unde indeplineau functii de directori, sa le fie reconstruite vile intr-un cartier luxos din Targu-Jiu. Preturile la care au cumparat terenurile din zonele ce urmau sa fie exploatate de carierele de carbune au fost unele modice, pana in 10.000 de lei, in schimb vilele reconstruite din banii statului au ajuns si la 1.400.000 de lei.

Initial, tribunalul sibiu si curtea de apel din alba, i-au condamnat pe cei doi la un an si opt luni inchisoare cu suspendare, insa, magistratii Inaltei Curti au considerat pedepsa prea mica, dispunand definitiv ca cei doi sa ispaseasca 5 ani de inchisoare.

×