x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manuela răstoarnă iar Externele cu picioarele în sus

Manuela răstoarnă iar Externele cu picioarele în sus

de Dan Constantin    |    12 Feb 2013   •   18:51
Manuela răstoarnă iar Externele cu picioarele în sus
Candidată de ambasador ­ eternă ca Cetatea Romei
Când scriam că “Manuela răstoarnă Externele cu picioarele în sus”, prevedeam că miza lui Băsescu, astă vară, când era ca şi suspendat, şi-şi făcea bagajele pentru Comăniţa nr. 2, nu era atât revenirea la Cotroceni, cât trimiterea unei doamne cu carnet de şofer, categoria B, ambasador la Roma.
Scandalul produs atunci de Băsescu a dat peste cap liniştea delegaţiei României la Summitul NATO de la Chicago unde preşedintele doar că nu l-a înjurat pe ministrul de Externe Marga din cauză de Manuela.

Cine-i persoana fără de care legătura noastră cu urmaşii lui Traian era compromisă pe vecie? Era cumva fata lui Decebal, vreo genă din Ovidiu, mama latiniştilor, verişoara scăpătată din Fiat, calificată să întregească podul spre Imperiul Roman construit de Apolodor din Damasc? Nici vorbă! Fata este get-beget din Slobozia – Ialomiţa. Norocul ei de şantieristă a fost că după Revoluţie a ajuns în bătaia ochiului ministrului Băsescu la Transporturi care a pus-o într-o poziţie nouă. De diplomată! S-a ocupat de relaţiile cu străinii şi Băsescu a ţinut-o minte. A trimis-o când a putut ambasador la Lubliana şi apoi a vacantat locul de ambasador la Roma printr-o manevră Baconschi. A propus-o dar n-a ieşit. La convorbiri la Parlament, fata din Slobozia nu ştia cum se mănâncă Roma; Corlăţean, care a examinat-o la comisie, a făcut-o “necorespunzătoare”. Nasol moment! Ministrul Marga a propus pe cineva priceput, cu experienţă în relaţia cu Italia şi Vaticanul, dar Băsescu insistă cu Manuela Dana Constantinescu. Ecce homo! L-a prins pe Corlăţean la Bruxelles în delegaţie la Consiliul European. A dat-o în gard cu bugetul dar tot a reuşit ceva: l-a convins pe ministrul de Externe să o propună pe propusa respinsă! Am pierdut 8 miliarde de euro bani europeni dar câştigăm pe diplomata cu carnet de şofer care nu ştie cine ar fi ministru de Externe la Roma. Asta-i problemă pentru Manuela? Tot se schimbă guvernul la italieni, aşa că nu-i bine să facă riduri cu ţinerea de minte. Alţi miniştri, alte guverne dar Manuela este eternă ca cetatea Romei!
____________________________________________

Citiţi “Manuela răstoarnă Externele cu picioarele în sus” (Jurnalul Naţional, 5 iulie 2012)

×
Subiecte în articol: Manuela-Dana Constantinescu