x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN a publicat lista cu pensiile militare recalculate.

MApN a publicat lista cu pensiile militare recalculate.

10 Iun 2011   •   06:53
MApN a publicat lista cu pensiile militare recalculate.

Ministerul Apararii a facut publice listele cu pensiile militare recalculate. Potrivit ministrului Apararii, 90,2% din pensii sunt mai mari. Diferenta va fi platita din 2012, iar pensionarii vor primi banii retroactiv.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a prezentat, ieri, rezultatele procesului de revizuire a pensiilor militare. Astfel, de la 1 ianuarie 2012, toti pensionarii militari isi vor primi pensiile revizuite.

VEZI AICI CE PENSIE VEI PRIMI IN URMA RECALCULARII

"Deciziile de revizuire se vor emite in intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel incat la 1 ianuarie 2012 toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede teremenele in care se fac regularizarile si primirea drepturilor retroactive. Va asigur ca toate termenele vor fi respectate. La 1 iunie 2011, erau in evidenta 77.078 pensionari si beneficiari de indemnizatii ai MApN. Dintre acestia, 193 au fost exceptati de la revizuirea pensiilor. este vorba de magistrati militari si de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate si de urmas. Astazi putem sa dam o veste buna pensionarilor militari si putem demonstra, cu cifre si date concrete, faptul ca angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfarsit. Au fost procesate si revizuite 76.885 de pensii", a spus Oprea, potrivit realitatea.net.

"Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei, in conditiile unei cariere complete, nu a fost diminuata. Mai mult, in urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au crescut. Pentru 96% dintre pensionarii cu o cariera incompleta, care primeau o pensie de pana la 3.000 de lei, pensiile au crescut de asemenea. Pentru 85% dintre pensionarii cu o cariera completa si cu o pensie de peste 3.000 de lei, pensiile au crescut. Exista si cazuri in care pensiile isi pastreaza cuantumul dupa revizuire", a mai spus Oprea.

×