x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Popa a recunoscut că tras cu pistolul şi că a participat la aducerea hoţilor în faţa lui Becali

Marcel Popa a recunoscut că tras cu pistolul şi că a participat la aducerea hoţilor în faţa lui Becali

16 Apr 2009   •   00:00

Marcel Popa a recunoscut în faţa procurorilor, dar şi a judecătorilor că a tras cu pistolul într-unul din hoţii maşinii lui Becali şi că a participat direct la aducerea celor trei hoţi în faţa finanţatorului FC Steaua, se arată în motivarea deciziei prin care instanţa l-a arestat pe bodyguardului.



Potrivit motivării, instanţa a reţinut declaraţia lui Marcel Popa "care a recunoscut într-o mare măsură comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina sa".

"Declaraţia inculpatului reface în amănunt traseul urmat de cele trei autoturisme, un autoturism BMW X5, unul Toyota de culoare neagră şi un altul marca BMW X5 cu care s-au deplasat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie la cererea coinculpatului George Becali pentru a-i găsi şi aduce acestuia autoturismul marca Mercedes care îi fusese furat. Marcel Popa declară că a împuşcat-o pe partea vătămată cu pistolul marca Walter 9 mm cu bile de cauciuc în picior pentru că aceasta îl ameninţase cu un briceag şi i-a fost teamă de acesta. Marcel Popa mai arată că i-a spus părţii vătămate să meargă la poliţie, dar partea vătămată, Tinel Niculae, a solicitat să fie dus în faţa coinculpatului Becali George. Mai menţionează că Tinel Niculae a fost transportat de la locul prinderii sale până în imobilul din bulevardul Pipera pe bancheta din spate a autoturismului inculpatului, iar în imobilul în care au fost duse părţile vătămate, acestea au fost tratate bine, uşa barului fiind deschisă astfel că puteau să plece oricând, dacă voiau", se arată în declaraţia lui Marcel Popa aşa cum a fost reţinută de instanţă.

Faţă de această declaraţie, instanţa de judecată a apreciat că ea a fost "în parte nesinceră" şi că există numeroase indicii şi probe aduse de procurori care arată că Marcel Popa i-a adus forţat pe cei trei hoţi la barul din Pipera.

Instanţa arată că, din actele dosarului, reiese că Tinel Niculae a fost lovit, împuşcat în picior şi transportat în portbagajul autoturismului BMW X5 condus de Popa.

Instanţa a arătat că "nu poate să se încreadă nici în afirmaţia lui Popa" care spune că l-ar fi împuşcat pe Niculae pentru că acesta avea un briceag pe care l-a scos, din actele dosarului reieşind că "partea vătămată a fost prinsă de către inculpat împreună cu alte două persoane".

Legat de declaraţia lui Popa în care acesta arată că cei trei hoţi "puteau pleca oricând" din imobilul respecti,v magistratul care l-a arestat pe bodyguard arată că "elementul material al infracţiunii de lipsire de libertate putea fi realizat şi prin constrângeri de natură psihică, constrângeri care reies din actele dosarului şi din împrejurările concrete în care a fost săvârşită fapta, desfăşurarea acesteia având loc într-un loc public, loc în care părţile vătămate au fost puse să dea declaraţii prin care să recunoască că sunt autorii unei infracţiuni în prezenţa unui număr mare de persoane apropiaţi ai coinculpatului George Becali".

Instanţa mai arată, în motivarea deciziei de marţi, că pericolul concret pentru ordinea publică reiese din "dezinhibiţia sa (Marcel Popa - n.r.) în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de o asemenea gravitate constând în reţinerea unei persoane asupra căreia nu a ezitat să tragă cu pistolul, în modul în care a acţionat în urmărirea presupuşilor hoţi urmărindu-i pe aceştia în timpul nopţii pe un drum public şi circulat, executând focuri de armă în zone publice deschise şi în participarea la sechestrarea celor trei părţi vătămate pentru o perioadă de câteva ore".

Într-o asemenea situaţie, instanţa arată că, dacă autorităţile nu ar fi luat o măsură fermă atunci, s-ar fi creat premizele încurajării săvârşirii unor noi fapte de acest gen pentru rezolvarea unor situaţii similare de ordin personal.

La şedinţa secretă în care procurorii au cerut arestarea bodyguardului pentru 29 de zile, apărătorul lui a depus mai multe acte medicale din care reieşea că acesta a fost operat, precum şi un set de acte de stare civilă.

Procurorul de şedinţă a cerut la termenul de judecată de marţi, ca instanţa de judecată să aibă în vedere şi încercarea pe care au făcut-o inculpaţii din acest dosar de a-i determina pe cei trei hoţi să nu sesizeze comiterea acestor infracţiuni prin forţarea lor de a scrie declaraţii autoincriminatoare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator arată popa marcel marcel popa