x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela: Au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost de 120 milioane de euro

Marcel Vela: Au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost de 120 milioane de euro

02 Mai 2020   •   22:09
Marcel Vela: Au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost de 120 milioane de euro
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, sâmbătă, că 300.000 de oameni au fost amendaţi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, suma totală a sancțiunilor fiind de 120 de milioane de euro care vor fi folosiți, potrivit acestuia, în sistemul medical.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, sâmbătă seara, suma totală a amenzilor date pentru încălcarea ordonanţelor militare.

„De la debutul epidemiei până azi au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost 600 milioane lei. Cam 120 milioane de euro. Este o cifră imensă, dar depinde cum o evaluaţi. Suma asta, care poate fi considerată mai mare sau mică, este semnul că am fost la datorie”, a declarat Marcel Vela la Digi24.

Ministrul a spus şi unde vor merge aceşti bani după ce vor fi plătite amenzile.

„Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI, am discutat (...) pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi către situaţii în care există situaţii vulnerabile”, a explicat Vela.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Vela