x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela: Nu există un studiu oficial al Grupului tehnic de lucru. Nu luați în calcul știrile alarmiste

Marcel Vela: Nu există un studiu oficial al Grupului tehnic de lucru. Nu luați în calcul știrile alarmiste

20 Iul 2020   •   14:58
Marcel Vela: Nu există un studiu oficial al Grupului tehnic de lucru. Nu luați în calcul știrile alarmiste
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că nu există un studiu oficial privind evoluţia pandemiei de COVID-19, făcut de Grupul tehnic de lucru, potrivit căruia în luna septembrie România ar putea intra din nou în stare de urgenţă.

"Văd că de câteva zile se spune că este un studiu. Să clarificăm şi să punem punct. Nu există un studiu oficial, făcut de Grupul tehnic de lucru, adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt analize făcute de specialişti care calculează ei pe monitoare, pe probabilităţi, pe situaţii comparative cu alte ţări. Nu este un studiu oficial dezbătut în CNSU şi înaintat de grupul tehnic către CNSU pe această chestiune.

Sunt membru în CNSU, chiar vicepreşedinte, nu am avut niciodată un studiu pe masă că nu ştiu ce se întâmplă în luna august sau septembrie", a spus acesta, referindu-se la un studiu apărut în presă și care estimează că în luna septembrie numărul de infectări ar crește alarmant. 

"Sunt diferite instituţii, ministere din alte state sau profesionişti, medici, care pot estima, au ei aplicaţii pe calculator şi fac influenţa şi graficele de rigoare, dar oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situaţie mega-dramatică la nivelul României.

Pentru oamenii simpli - să nu ia în calcul ştiri alarmiste. Ştiri alarmiste făcute de un institut din Londra sau mai ştiu eu ce analişti de la vreo facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs se pot întâmpla, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia, în toate zilele, cu tot ce se întâmplă în studiile unora, aplicabile în orice ţară, în orice zonă sau în orice loc", a precizat demnitarul.

×