x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela se arată îngrijorat de cazul vloggerului „Colo”

Marcel Vela se arată îngrijorat de cazul vloggerului „Colo”

10 Iun 2020   •   21:10
Marcel Vela se arată îngrijorat de cazul vloggerului „Colo”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Părinţii trebuie să îşi supravegheze copiii atunci când accesează conţinut online, spune ministrul de Interne, Marcel Vela, care se arată îngrijorat de numărul mare de urmăritori ai vloggerului „Colo”, „dintre care foarte mulţi copii”.

Marcel Vela vrea să tragă un semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.

„Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege.

Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități. Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri. Ce înseamnă să ținem pasul? Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind”, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul spune că este îngrijorat de numărul mare de urmăritori pe paginile de socializare, dintre care cei mai mulți sunt copii.

„Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii. Dragi părinți, nu uitați că anii copilăriei, ai pubertății și ai adolescenței sunt cei mai importanți ani din viața copilului dumneavoastră! (...) Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual. Mai mult decât atât, vă rog să semnalați de fiecare dată când constatați orice fel de abateri de la normalitate”, mai scrie ministrul de Interne.

Alexandru Bălan, cunoscut în mediul online cu numele de Colo, a fost pus în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după ce marţi seară a fost reţinut de poliţişti.

Oamenii legii au dispus înlocuirea reţinerii cu măsura controlului judiciar.

În următoarele 60 de zile, Colo nu va avea voie să posteze nimic în spaţiul online, fie că e vorba de Youtube, Facebook, Instagram sau Tik Tok.

Vloggerul a fost reţinut după ce a incitat la violenţă împotriva unei minore, inclusiv la violarea acesteia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Vela