x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie - în alertă preventivă de EBOLA

Marea Britanie - în alertă preventivă de EBOLA

30 Iul 2014   •   11:06
Marea Britanie - în alertă preventivă de EBOLA

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a declarat BBC că virusul Ebola este "o ameninţare" pentru Marea Britanie. Afirmaţia sa vine în contextul în care peste 670 de persoane au murit în focarele de Ebola din vestul Africii, în cea mai puternică epidemie de până acum.


Deşi niciun britanic din străinătate nu a fost afectat şi niciun caz nu a fost semnalat în ţară până acum, ministrul Hammond a spus că guvernul priveşte foarte serios această problemă. El a anunţat că va prezida o reuniune de criză pe tema Ebola.

Deja, Agenţia de sănătate publică a emis o alertă naţională către toţi medicii din ţară, temerea fiind că virusul se poate răspândi.

Citește și Predicțiile lui Nostradamus din „Cartea pierdută”: S-au deschis PORȚILE IADULUI

Autorităţile britanice consideră Ebola o ameninţare pentru că în prezent toată lumea "este interconectată".
Un episod şocant s-a petrecut săptămână trecută, când un cetăţean din Liberia a călătorit cu un avion de pasageri în Nigeria fiind infectat cu Ebola şi aducând virusul în cea mai populată ţară africană. La sosirea pe aeroportul din Lagos, omul s-a prăbuşit şi a murit la scurt timp. Victima avea 40 de ani şi era angajat al guvernului din Liberia.

×
Subiecte în articol: ebola epidemie ebola Marea Britanie