x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie: Autorităţile din Oxford iau în considerare introducerea posibilităţii de ''reciclare'' a mormintelor

Marea Britanie: Autorităţile din Oxford iau în considerare introducerea posibilităţii de ''reciclare'' a mormintelor

22 Mai 2019   •   22:00
Marea Britanie: Autorităţile din Oxford iau în considerare introducerea posibilităţii de ''reciclare'' a mormintelor

Autorităţile din Oxford, Marea Britanie, presate de insuficienţa spaţiilor pentru noi morminte, ce se vor epuiza până în anul 2021, au anunţat că iau în calcul introducerea posibilităţii de ''reciclare'' a gropilor utilizate fără a fi necesară cumpărarea drepturilor pentru folosirea acestora, relatează miercuri Thomson Reuters Foundation.

''Este important de notat că acest lucru nu afectează rămăşiţele umane'', a precizat într-un comunicat Consiliul Municipal din Oxford adăugând că propunerea va fi luată în considerare de cabinetul său la data de 29 mai.

''Mormântul este redeschis până la cea mai mare adâncime disponibilă, lăsându-se un spaţiu de 15 cm de sol între vechiul înhumat şi noul înhumat'', se arată în comunicat.

Această tendinţă a fost adoptată de un număr din ce în ce mai mare de autorităţi din Marea Britanie, Londra, Croydon şi Southampton luând măsuri similare pentru economia de spaţiu.

Lipsa spaţiului a determinat totodată statul american Washington să legalizeze în această săptămână "compostul uman", o soluţie alternativă la înmormântări, care presupune transformarea rămăşiţelor umane în sol fertil.

În Marea Britanie, doar două din zece persoane sunt înhumate, marea majoritate optând pentru incinerare, conform The Cremation Society of Great Britain.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie reciclare a mormintelor