x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie - Campanie pentru custodia unui roman

Marea Britanie - Campanie pentru custodia unui roman

de Marina Constantinoiu    |    27 Iun 2005   •   00:00

Problema adoptiilor internationale blocate de legislatia romaneasca e din nou in actualitate, de aceasta data in Marea Britanie.

Problema adoptiilor internationale blocate de legislatia romaneasca e din nou in actualitate, de aceasta data in Marea Britanie.
Cazul unui orfan roman, a carui adoptie este dorita de o fosta voluntara britanica in Romania, a declansat o adevarata campanie de presa pe aceasta tema. Dylan - al carui nume este Iosif "Tiganusul" - a fost descoperit de voluntara Sarah Wade intr-un orfelinat din Romania, in 2002. Ea l-a ingrijit timp de trei ani si jumatate, dupa ce acesta fusese abandonat de parinti, relateaza editia online a Minneapolis Star Tribune.

DRAGOSTE DE MAMA. Sarah, care, la momentul venirii in Romania, avea 18 ani, l-a descoperit pe micut la un orfelinat la care lucra. L-a luat de acolo, l-a crescut si l-a invatat si romana, si engleza. A tot mers la orfelinat, sperand ca cineva il va adopta pe Dylan, dar nimeni nu-l voia. Pentru ca il indragise foarte tare, a intrebat daca il poate adopta ea, dar a fost refuzata. Sarah a primit, totusi, dreptul sa-l ia in custodie. Copilul a mers cu Sarah in Marea Britanie de mai multe ori, cunoscandu-si noua familie.

LEGISLATIE. Problemele pentru ei au aparut dupa ce Romania a inceput sa aplice noua legislatie cu privire la adoptii, in virtutea careia parintii lui Dylan au dreptul sa-si ceara copilul inapoi. Bunica lui Sarah a inceput sa faca lobby in Marea Britanie pentru ca nepoata ei sa poata pastra copilul. Interesul pentru acest caz a sporit rapid, mai ales dupa ce The Sunday Mirror a relatat povestea lui Sarah si a micutului Dylan. Un documentar in acest caz urmeaza a fi prezentat in septembrie si la BBC.

×
Subiecte în articol: observator Marea Britanie