x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie îşi doreşte să aibă în continuare influenţă asupra legilor Uniunii Europene după Brexit

Marea Britanie îşi doreşte să aibă în continuare influenţă asupra legilor Uniunii Europene după Brexit

24 Aug 2017   •   16:02
Marea Britanie îşi doreşte să aibă în continuare influenţă asupra legilor Uniunii Europene după Brexit

Marea Britanie îşi doreşte să poată influenţa în continuare o parte din legile Uniunii Europene, după Brexit, deşi va părăsi blocul, au declarat oficiali de la Whitehall, scrie The Independent.

Ultimul document al guvernului menţionează că o “cooperarea regulată între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe anumite probleme va fi esenţială” pentru a evita distrugerea economiei şi securităţii Marii Britanii. Un document lansat joi, care se concentrează pe protecţia legilor, sugerează că Biroul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie ar trebui să poată avea în continuare un cuvânt de spus în regulile de protecţie a datelor din Uniunea Europeană.

Documentul spune că Marea Britanie ar trebui să poată ajuta Uniunea Europeană la redactarea legilor, pentru că unele legi se vor aplica în continuare asupra întreprinderilor din Marea Britanie care îşi doresc să facă în continuare comerţ cu ţările din Uniunea Europeană.

Faptul că regulile din Uniunea Europeană se vor aplica asupra întreprinderilor din Marea Britanie care vor face comerţ cu Uniunea Europeană după Brexit, a fost principalul argument în campania anti-Brexit.

Oficialii au afirmat că Biroul Comisarului pentru Informaţii este “bine văzut” la nivel internaţional şi că “resursele şi experienţa fac parte dintr-o dinamică reglementată şi benefică a Uniunii Europene”.

×