x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maria Montessori, inventatoarea metodei didactice MONTESSORI, omagiată de Google printr-un logo special (VIDEO)

Maria Montessori, inventatoarea metodei didactice MONTESSORI, omagiată de Google printr-un logo special (VIDEO)

31 Aug 2012   •   06:02
Maria Montessori, inventatoarea metodei didactice MONTESSORI, omagiată de Google printr-un logo special (VIDEO)

Google o omagiaza astazi pe Maria Montessori, un medic si pedagog italian, printr-un logo special. Montessori, de la a carei nastere se implinesc 142 de ani, a pus la punct o metoda speciala de educare a copiilor mici, ce ii poarta numele.

Logoul Google prezinta diverse simboluri populare in metoda de educare Montessori traditionala: puzzle-uri, obiecte pentru pictat si alte instrumente cu care se joaca copiii.

Nascuta pe 31 august 1870, la Ancona, Maria Montessori a creat aceasta metoda speciala de educare a copiilor foarte tineri, infiintand ulterior in lume numeroase scoli care o aplicau - Scolile Montessori.

Maria Montessori a studiat medicina la Universitatea din Roma. Ea a fost una dintre primele femei care au absolvit facultatea de medicina in Italia si una din primele femei medic care au auvut succes in cariera, devenind cunoscuta in toata lumea.



A inceput sa aplice multe din ideile sale despre educarea micilor copii (cu varste cuprinse intre un an si cinci ani) intr-o perioada in care s-a ocupat de copii cu deficiente mintale. Incepand din 1907, cand a fost numita la conducerea unui grup de crese si gradinite dintr-o zona saraca a Romei, ea si-a perfectionat metoda de educare care ulterior i-a primit numele si a devenit celebra in lumea intreaga.

Maria Montessori a calatorit foarte mult, supraveghind sistemul scolilor Montessori, scriind si tinand conferinte. Ea si-a concentrat atentia si metodele educationale si asupra copiilor retardati mintal din nastere.

Printre principiile care ii guverneaza metoda se numara crearea de grupuri educationale care acopera varste pe trei ani (3-5 ani, 6-9 ani etc.), autoeducarea si aplicarea celor invatate direct, incurajarea copiilor in a lua decizii proprii pe care sa le respecte.

Montessori a murit pe 6 mai 1952, la varsta de 81 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale, in Olanda.

×