x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Oprişan, noul şef al preşedinţilor de Consilii Judeţene. Ponta: Îi spunem Francisc al II-lea acum

Marian Oprişan, noul şef al preşedinţilor de Consilii Judeţene. Ponta: Îi spunem Francisc al II-lea acum

14 Mar 2013   •   14:31
Marian Oprişan, noul şef al preşedinţilor de Consilii Judeţene. Ponta: Îi spunem Francisc al II-lea acum
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Marian Oprişan este noul şef al preşedinţilor de Consilii Judeţene. Social-democratul a obţinut 35 de voturi din 37.

"Un ministru nu poate dintr-un birou de la Bucureşti să gestioneze problemele la nivelul unei întregi ţări. Nu există altă formulă de a merge lângă oameni decât prin descentralizare şi regionalizare avută în cursul anului 2013, după adoptarea referendumului pentru modificarea Constituţiei", a declarat Oprişan astăzi, la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) de la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va critica Guvernul, Oprişan a spus că "întotdeauna" dacă va avea, în numele colegilor săi, să spună ceva critic despre Executiv, o va face prin "cooperarea cu Guvernul şi aducându-le înainte la cunoştinţă care sunt problematicile cu care se confruntă", în aşa fel încât să nu fie aduse în spaţiul public lucruri care sunt uşor de rezolvat.

Referindu-se la absenţa preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de la reuniunea UNCJR de joi, Oprişan a spus că acesta l-a informat că reprezentanţi ai Curţii Europene de Conturi şi ai MDRAP se află în judeţul Constanţa.

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei UNCJR că împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea îi spun lui Marian Oprişan “Francisc”, după noul Papă.

"Eu cu Liviu acum când vorbim despre Marian, îi spunem Francisc, că dacă tot se alege cumva astăzi să își schimbe și numele. De la Bruxelles voi urmări fumul alb care va ieși după alegerea noului comitet director și a lui Francisc Marian Oprișan”, a spus Ponta.

Preşedintele PSD a fost împăciuitor şi la adresa şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cel care l-a acuzat pe Ponta că a influenţat votul privind desemnarea candidatului.

"Nu m-am supărat, apropo de critici, nici cele formulate de Nicușor,  pe care îl consider în continuare un președinte extraordinar de bun și cel mai important este că îl consideră cei din Constanța și îl votează, cred că multe dintre criticile dumneavoastră sunt intemeiate și reflectă o realitate”, a mai afirmat premierul.

×