x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mariana Câmpeanu, despre pensionarea soţului ei pe caz de boală: Încă din 2000 a fost afectat de probleme neurologice

Mariana Câmpeanu, despre pensionarea soţului ei pe caz de boală: Încă din 2000 a fost afectat de probleme neurologice

19 Feb 2014   •   19:27
Mariana Câmpeanu, despre pensionarea soţului ei pe caz de boală: Încă din 2000 a fost afectat de probleme neurologice

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, spune că soţul ei, Iulian Câmpeanu, suferă de probleme neurologice încă din anul 2000, pensionarea sa pe caz de boală, în 2005, la Casa de Pensii pe care o conducea la acea vreme, fiind justificată.

Mariana Câmpeanu a dat aceste detalii pe pagina personală de Facebook în contextul în care o anchetă a Centrului de Investigaţii Media arăta că acordarea gradului I de invaliditate pentru Iulian Câmpeanu ar fi avut loc în condiţii suspecte, cu documente incomplete şi în baza unor afecţiuni care nu justificau decizia.

"Problemele de sănătate ale soţului meu, în prezent în vârstă de 68 de ani, au fost făcute publice în lipsa consimţământului său, deşi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisă prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai în virtutea caracterului extrem de personal al afecţiunilor de care suferă. S-a încercat acreditarea ideii că pensionarea medicală a soţului meu în anul 2005 este nejustificată, deşi este evident că nu a existat un interes de natură materială pentru ca acesta să fie declarat inapt de muncă la vârsta de 59 de ani, primind o pensie lunară de 350 lei în condiţiile în care, dacă şi-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost în mod vădit mult mai consistente", spune Mariana Câmpeanu.

"Din nefericire însă, încă din anul 2000 soţul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate şi netratate în mod corespunzător, au evoluat şi au generat accidente vascular cerebrale astfel încât în intervalul 2004-2005, soţul meu a fost internat în repetate rânduri. Încetarea contractului de muncă, survenită la 1 martie 2005, a fost determinată tocmai de faptul că societatea la care îşi desfăşura activitatea a constatat că Iulian Câmpeanu avea probleme de concentrare la locul de muncă, absenta perioade lungi de timp, într-un cuvânt, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenţă al angajatorului. Expertiza medicală efectuată a avut la bază întreaga documentaţie de care dispunea soţul meu la nivelul lunii martie 2005 şi am certitudinea că medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect şi legitimat de starea concretă de sănătate a lui Iulian Câmpeanu, de rezultatele investigaţiilor medicale la care a fost supus şi de antecedentele sale patologice", spune ministrul.

Mariana Câmpeanu adaugă că soţul ei a primit decizia de pensionare la Casa de Pensii Ilfov, pe care o conducea la acea vreme, deoarece acest lucru nu s-a putut face în Bucureşti, unde Iulian Câmpeanu avea domiciliul.

"Pensionarea soţului meu la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov nu a fost un favor şi nici un caz singular, având loc în contextul în care între 2003-2007, toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucureşti erau supraaglomerate din cauza procesului de recalculare a pensiilor. Astfel, mii de cetăţeni din diferite sectoare ale municipiului Bucureşti au fost preluați, în acei ani, de Casa Judeţeană de Pensii Ilfov. Diagnosticul stabilit soţului meu şi starea fizică în care se afla în momentul pensionării nu ar fi determinat o altă modalitate de soluţionare a problemei sale, indiferent de structura căreia i s-ar fi adresat, deoarece expertiza medicală este o activitate bazată pe documente cu caracter ştiinţific, obiectiv, prin urmare evaluarea urma a fi analizată în aceiaşi parametri de oricare altă Casă de pensii din România", spune Mariana Câmpeanu.

"Pentru că doresc să lămuresc opinia publică în legătură cu starea de sănătate a soțului meu, vă informez că de la pensionare și până în prezent, soțul meu a fost diagnosticat și cu alte afecțiuni, respectiv 1) cancer, operat, iradiat și chimio-tratat, 2) enterită radică operată, 3) agravarea consecințelor accidentului vascular (demență mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoștinței, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp și spațiu). Toate aceste manifestări nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie să fie continuă", spune ministrul, care adaugă că ia în calcul darea în judecată a jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Media.

"Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens", spune Mariana Câmpeanu.  

×