x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Budăi, despre amânarea majorării alocaţiilor pentru copii: Este o iresponsabilitate din partea Guvernului

Marius Budăi, despre amânarea majorării alocaţiilor pentru copii: Este o iresponsabilitate din partea Guvernului

14 Ian 2020   •   17:23
Marius Budăi, despre amânarea majorării alocaţiilor pentru copii: Este o iresponsabilitate din partea Guvernului

Social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a susţinut marţi că este "o iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism" din partea Guvernului să amâne majorarea alocaţiilor pentru copii, lege promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Este o iresponsabilitate din partea Guvernului, o lipsă de profesionalism şi acum poate vom înţelege cu toţii de ce îşi doresc atât de mult alegerile anticipate şi tot prorogă termene astfel încât să se întâmple dacă se va întâmpla, dar cu siguranţă nu se va întâmpla după alegerile anticipate", a afirmat Budăi la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a indicat şi sursa de finanţare pentru plata alocaţiilor.

"Noi le-am indicat şi sursa de finanţare, poate ar trebui să se transforme din guvernul corporaţiilor să fie guvernul oamenilor şi vreau să vă dau câteva exemple - bâlbâiala cu acciza scoasă şi reintrodusă. Zilele acestea preţul a crescut la carburanţi, a fost o întreagă chestiune aiurea. Ulterior se fac contractele pe part-time, iar ulterior taxarea pe 2% pe bănci şi pe corporaţiile din energie. Toate aceste lucruri ne-au adus o gaură în buget de aproximativ 8,5 miliarde, iar necesarul pentru dublarea alocaţiilor era de 6,7 miliarde", a afirmat Budăi.

Precizările lui Budăi au fost făcute în contextul unei întrebări despre faptul că liberalii motivează amânarea dublării alocaţiilor din cauza lipsei banilor în bugetul de stat pentru acest capitol, ca o consecinţă a acţiunilor PSD. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marius Budăi