x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicalistul Marius Petcu a fost CONDAMNAT DEFINITIV la şapte ani de închisoare cu executare

Sindicalistul Marius Petcu a fost CONDAMNAT DEFINITIV la şapte ani de închisoare cu executare

12 Feb 2013   •   15:19
Sindicalistul Marius Petcu a fost CONDAMNAT DEFINITIV la şapte ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, după ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii unui contract pentru lucrări la un centru din Snagov.

Astfel, ÎCCJ a respins recursul înaintat de Marius Petcu și a menținut sentința dată de Tribunalul București pe 8 decembrie 2011.

În 21 aprilie 2011, procurorii Directiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită, în forma continuată, iar în 20 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis judecarea acestuia în libertate.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

Petcu are terenuri in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, o casa de vacanta in Ilfov si una de locuit in Capitala. In banca, Mariu Petcu are conturi de aproape 59.000 de euro si peste 418.000 de lei.

×