x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Petcu a-mplinit 70 de zile de arest.

Marius Petcu a-mplinit 70 de zile de arest.

de Diana Scarlat    |    08 Iun 2011   •   14:32
Marius Petcu a-mplinit 70 de zile de arest.

Scandalul mitei de 40.000 de euro care l-a bagat in puscarie pe liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, ar putea fi, conform declaratiilor celui incriminat, atat o razbunare politica, pe fondul miscarilor sindicale din ultimul an, cat si o razbunare personala.

Ajuns astazi inca o data in fata instantei de judecata, dupa 70 de zile de arest, Marius Petcu s-a aparat, povestind cum ii daduse lui Petre Scrieciu o suma de peste 80.000 de euro, ca avans pentru constructia pe care firma condusa de Scrieciu ar fi trebuit sa o faca pentru CNSLR Fratia. Firma Electronics SRL a fost aleasa de sindicalistii de la CNSLR Fratia in urma unei consultari intre membrii cu putere de decizie ai confederatiei sindicale, conform declaratiei de astazi a fostului lider Marius Petcu. “Nu am facut licitatie publica, pentru ca nu era vorba despre bani publici, ci despre o suma stransa din cotizatiile membrilor. S-a constitiut o comisie din membrii de sindicat, iar firma a fost aleasa de catre aceasta comisie. Membrii nu areu experti in constructii, ci cadre medicale (Marius Petcu a fost liderul Federatiei “Sanitas', n.r.)', a declarat Marius Petcu.

“I-am cerut lui Scrieciu sa-mi returneze banii pe care-i dadusem (pentru efectuarea constructiei, n.r.). I-am cerut in euro, pentru ca trebuia sa facem achizitii din strainatate. A fost de acord sa-mi returneze banii pe cele patru luni in care activitatea a fost suspendata, insa acest lucru nu s-a intamplat. Dupa trei luni de zile aveam din ce in ce mai mult suspiciunea ca banii mei nu mai erau in conturile firmei. Acesta este momentul in care a avut loc intalnirea noastra, cu acea discutie inregistrata ambiental, in care eu vorbeam despre banii mei, iar Scrieciu incerca sa sugereze ca-mi da mita. Scrieciu mi-a adus 40.000 de eruo intr-un plic, eu nu i-am numarat. Urma sa-mi mai returneze suma de 43.238 de euro, din totalul sumei de 83.238 de euro, pentru cele patru luni de suspendare a activitatii', a declarat in fata judecatorului sindicalistul Marius Petcu.

Fostul lider sindical a mai explicat si de unde s-a nascut confuzia intre termenul “imprumut' si cel de avans pentru lucrare: “Eu am considerat ca i-am acordat un imprumut atunci cand i-am dat banii pentru lucrarea care nu a fost efectuata', a explicat Petcu.
Astazi s-a mai depus o cerere de eliberare sub control judiciar a lui Mariu Petcu si s-a facut o verificare a starii de arest, dupa 70 de zile. S-au mai depus la dosar, din partea apartarii, inscrisuri referitoare la starea de sanatate a sindicalistului. Instanta a ramas sa se pronunte in privinta eliberarii sub control judiciar, urmatorul termen fiind stabilit pentru 31 august.

×
Subiecte în articol: cnslr-fratia marius petcu