x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Petcu, eliberat din lipsă de dovezi

Marius Petcu, eliberat din lipsă de dovezi

29 Iun 2011   •   21:00

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost eliberat sub control judiciar pe motiv ca instanta nu a considerat ca exista dovezi ca el ar putea impiedica buna desfasurare a procesului sau ar putea influenta martorii, cu toate ca judecatorii admit ca martorii din dosar nu au fost audiati.

'In privinta inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezulta si nu s-a facut nicio dovada ca ar impiedica buna des­fasurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influentarea parti­ci­pantilor procesuali in declaratiile lor – chiar daca in cauza sunt de audiat martorii stabiliti prin rechizitoriu – ori ca ar putea comite noi in­frac­tiuni', se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care Petcu, acuzat de luare de mita in for­ma continuata, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar.

Instanta a tinut seama, conform documentului citat, obtinut de Me­dia­f­ax, si de elementele 'ce caracteri­zeaza persoana' lui Petcu, chiar daca fostul lider sindical este acuzat de o fapta de coruptie 'cu un impact ma­jor' in opinia publica. Astfel, instanta scrie in motivare ca Petcu este lipsit de antecedente penale, integrat social, profesional si familial, are copii in intretinere si este 'recunoscut pentru activitatea profesionala desfa­su­ra­ta'. Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cere­rea lui de eliberare provizorie sub control judiciar. Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

×
Subiecte în articol: observator arest eliberare marius petcu