x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturia lui Năstase despre suicid: "După ce am tras, am simţit o arsură puternică în zona gâtului"

Mărturia lui Năstase despre suicid: "După ce am tras, am simţit o arsură puternică în zona gâtului"

03 Sep 2012   •   13:00
Mărturia lui Năstase despre suicid: "După ce am tras, am simţit o arsură puternică în zona gâtului"

Procurorii Parchetului General au facut publica declaratia data de fostul premier Adrian Nastase in fata procurorilor Parchetului General. Potrivit anchetatorilor, Adrian Nastase a premeditat tentativa de suicid si au decis sa-l disculpe atat pe el, cat si pe politistii care au intervenit in seara de 20 iunie, in Zambaccian.

Va prezentam un fragment din declaratia data de Adrian Nastase procurorilor:

"In data de 20 iunie 2012 ma aflam la domiciliul meu cand am aflat ca am fost condamnat definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si am incercat un sentiment de revolta. Observand ca se procedeaza si la punerea in aplicare a deciziei, sentimentul meu de revolta s-a accentuat … la un moment dat la domiciliul meu au sosit doi politisti, care s-au legitimat si mi-au inmanat un exemplar al mandatului de executare … familia mi-a facut bagajele … iar in timpul in care politistii au urcat la locuinta unde domiciliez am luat revolverul din incaperea de pastrare a armamentului pe care l-am introdus in buzunarul stang al pantalonilor cu care eram imbracat. Fiind hotarat cu privire la suicid am spus familiei si politistilor ca doresc sa cobor in biblioteca sa-mi iau niste carti. Astfel am coborat insotit de catre unul dintre politisti, am luat niste carti din biblioteca, le-am pus pe masa, iar politistului i-am spus ca este o decizie care ma priveste. Acela a fost momentul in care cu mana stanga am scos revolverul din buzunarul pantalonilor. Cand a vazut arma politistul s-a repezit spre mine si mi-a prins mana cu care tineam arma. Au urmat momente in care ne-am luptat in incercarea de a-mi duce la bun sfarsit hotararea suicidala, iar politistul incercand sa-mi ia arma din mana. La un moment dat am cazut pe jos, eu reusind sa tin arma in mana stanga. Atunci am apucat sa armez revolverul prin tragerea cocosului spre spate. Fiind pregatit pentru tragere, in timp ce ma luptam cu politistul sa scap si sa nu-l ranesc mi-am indreptat revolverul spre zona capului si am apasat pe tragaci. Mentionez ca mana era intinsa si tineam arma in sens invers spre mine. Dupa ce am tras, am simtit o arsura puternica in zona gatului, iar in clipele imediat urmatoare am fost dezarmat de politist, care mi-a pus catusele , dar mi le-a dat jos la sosirea echipei medicale…", a afirmat Nastase, potrivit procurorilor.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sustine faptul ca derularea faptelor si decizia de a-l insoti pe Nastase doar unul dintre ofiterii de politie a fost intemeiata pe faptul ca nu a existat nici un indiciu ca liderul PSD ar dori sa se opuna executarii mandatului, asa incat, decizia este conforma procedurii regulamentare.

"Ofiterul de politie C N. l-a insotit pe condamnat pana la incaperea situata la parterul imobilului, iar ofiterul de politie I. C. V., a ramas cu familia condamnatului care continua sa-i adreseze numeroase intrebari legate de procedurile de incarcerare, iar apoi a coborat pentru a introduce in garaj autoturismul politiei, cu care urma sa se realizeze deplasarea condamnatului la locul de incarcerare, masura decisa pentru a asigura plecarea in siguranta a lui Adrian Nastase, avand in vedere ca erau foarte multi reprezentanti ai presei in fata imobilului", mai noteaza procurorii, potrivit Mediafax.

×