x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marturiile

Marturiile

de Violeta Fotache    |    24 Feb 2007   •   00:00
Marturiile

Tanara care a cazut de la etajul sase al apartamen-tului doctorului Razvan Tranca a declarat ca nu avea nici o relatie amo-roasa cu acesta. Ea spune ca medicul a violat-o si a aruncat-o de la balcon: "A tras de mine, s-a dat la mine… m-a imbrancit de la etaj". Andreea Mocanu a fost externata ieri din spital, la o saptamana de la incident, cu o mana in ghips si o tija la picior.

Tanara de 17 ani care a picat de la etajul sase al apartamentului lui Razvan Tranca a fost externata ieri, ne-a declarat mama acesteia. Fata le-a spus anchetatorilor ca relatia dintre ea si chirurg era una medic - pacient si ca nu avea relatii amoroase cu acesta. Doctorul spune ca erau amanti si ca era indragostit de Andreea.

Minora Andreea Mocanu neaga faptul ca ar fi avut vreo legatura amoroasa cu Razvan Tranca. Tanara spune ca relatia dintre ei era cea dintre un medic si pacientul sau. De altfel, acest lucru ar reiesi si din cercetarile facute de procurorii Parchetului Capitalei. Surse apropiate anchetei ne-au precizat ca nu exista nici o dovada ca medicul si victima ar fi avut o relatie de acest tip mai inainte de producerea incidentului.

Sursele citate au zugravit-o pe Andreea ca fiind o tanara destul de naiva, usor de pacalit. Ea a spus anchetatorilor ca in ziua respectiva a plecat de la scoala cu mai multi colegi si a mers cu metroul pana la Piata Victoriei. La despartire, ea le-a spus acestora ca se duce la Spitalul "Grigore Alexandrescu" sa isi schimbe pansamentul. A primit insa un telefon de la doctorul Tranca, care i-ar fi spus sa vina la Obor, ca o asteapta cu masina, ne-au spus sursele. Andreea a fost de acord. Ea a zis ca a crezut ca doctorul o duce la cabinetul lui particular. A dus-o acasa.

PE INTUNERIC. Potrivit celor spuse de Andreea, violul s-ar fi petrecut pe intuneric. Doctorul a stins luminile prin toata casa. Tanara a spus ca a fost fortata, violentata fizic si verbal. Diferenta mare intre constitutiile fizice ale fetei si chirurgului nu i-a fost deloc de ajutor Andreei pentru a scapa. Actul sexual s-a consumat. In cateva minute, Andreea a scapat din mainile agresorului: "Lasa-ma, lasa-ma...". Ea a fugit pe balcon sa tipe. Chirurgul s-a dus dupa ea si i-a cerut sa taca, exprimandu-se intr-un limbaj neacademic: "Taci, fa...". Si a impins-o. Surse judiciare sustin ca intre momentul intrarii in locuinta si momentul prabusirii fetei s-au scurs mai putin de o ora si jumatate. "A tras de mine, s-a dat la mine... m-a imbrancit de la etaj", a spus Andreea primelor persoane care s-au apropiat dupa ce a cazut in gol de la etajul sase.

SOTIA. Mariana Tranca nu se afla in locuinta, ci era la o matusa care locuieste la Piata Obor. Sursele citate spun ca ea se mutase din casa cu cei doi copii "de vreo trei saptamani". Cum a ajuns aceasta la capataiul fetei? Mariana Tranca ne-a spus ca a fost chemata de sotul ei. Aceasta varianta a fost luata in calcul si de anchetatori, urmand sa se verifice informatia dupa lista telefoanelor. Surse judiciare ne-au confirmat faptul ca, potrivit unor martori, aceasta i-ar fi spus tinerei: "Nu te-a aruncat barbatul meu!". Mariana Tranca a vrut, de altfel, sa urce cu Andreea in ambulanta sosita la fata locului, dar politistii nu au lasat-o.

DOUA ACUZATII. Procurorii Capitalei au pus in miscare actiunea penala impotriva chirurgului Tranca la inceputul acestei saptamani pentru trei infractiuni. El este acuzat de viol si tentativa de omor. Surse din Parchetul Capitalei ne-au precizat ca la procesul care va avea loc, in concluzii, procurorii vor sa ceara instantei ca, pe langa raspunderea penala pentru aceste fapte, sa dispuna impotriva lui Razvan Tranca si interdictia de a mai profesa ca medic.

Pana ieri, acuzatul a refuzat sa faca vreo declaratie in fata anchetatorilor, singura marturie fiind cea pusa in fata judecatorilor, carora le-a spus ca este nevinovat. Andreea a fost externata ieri din spital, la o saptamana si o zi de la nefericitul incident, ne-a declarat Rodica Mocanu, mama fetei. Are doar o mana in ghips si o tija la picior, iar medicii spun ca se recupereaza bine.

EL SPUNE CA ERAU AMANTI DE TREI LUNI
Declaratia data ieri anchetatorilor de doctorul Tranca arata o cu totul alta versiune decat cea prezentata de Andreea. "Doctorul Tranca s-a indragostit de ea", ne-a spus aseara avocata Alice Draghici. "Aveau o relatie intima de trei luni. Si doctorul a dat amanunte foarte clare procurorilor, locurile in care s-au intalnit, persoane care aveau cunostinta despre relatia lor. S-au intalnit de nenumarate ori in Camera de Garda a Spitalului «Grigore Alexandrescu», in cabinetele de consultatii ale colegilor din acest spital, dar si in garsoniera unor cunoscuti care le-au dat cheile periodic. Cei doi s-au intalnit la 15 februarie pentru ca nu s-au putut vedea de Ziua Indragostitilor. Doctorul a povestit ca au venit la el acasa, au consumat alcool, au mancat impreuna, au facut sex. Era indragostit lulea. Se credea macho. A servit-o cu sampanie in cada. Apoi a intervenit un moment de tensiune, generat de faptul ca doctorul nu o putea ajuta sa-si recupereze lantul. Si ea s-a urcat pe marginea pervazului si a cazut. Probabil ca a fost un accident", ne-a declarat avocata. Medicul si-a explicat atitudinea ulterioara prabusirii fetei cu expresia: "Eram intr-o stare de soc. O vedeam jos pe fata pe care o tinusem in brate putin mai inainte".

×
Subiecte în articol: observator andreea doctorul tranca