x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Mascaţii", identificaţi, cercetaţi

"Mascaţii", identificaţi, cercetaţi

28 Apr 2009   •   00:00
"Mascaţii", identificaţi, cercetaţi
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Din nou sămânţă de scandal în cazul incidentului de la Mall Plaza România, consumat la 21 februarie.



După ce Marian Tutilescu a fost schimbat de la conducerea Poliţiei Capitalei pentru aceeaşi "bubă", iată că materialul video apărut duminică îl înfăţişează pe Eugen Preda, liderul grupului, ţinut de doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforma Poliţiei, în timp ce un al treilea bărbat, îmbrăcat în haine civile, îl loveşte, acesta fiind plin de sânge. În imagini se poate observa că Preda are mâinile legate cu cătuşe la spate în timpul agresiunii.

MULTE ÎNTREBĂRI
Încă de la începutul cazului - intenţionat sau nu - oamenii legii au tot pasat responsabilitatea şi s-au codit în a da informaţii clare despre modul în care s-au desfăşurat lucrurile. Justificări de genul "imaginile nu au intrat în posesia noastră sau sunt deja la procurori" le-am tot auzit atunci când am cerut detalii. Ieri, cei doi poliţişti care apar în imagini şi care îl ţineau pe Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte în stomac, au fost identificaţi şi audiaţi la Poliţia Capitalei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 s-au autosesizat ieri şi vor cerceta, pentru favorizarea infractorului, pe poliţiştii implicaţi în scandalul între angajaţii firmei BGS şi Eugen Preda. Aceştia s-au autosesizat şi în ceea ce priveşte lovirea lui Preda, ei urmând să stabilească cine anume l-a agresat "pe inculpatul Preda Eugen".

SURPRIZE, SURPRIZE!
Din declaraţiile celor cinci "mascaţi" ai SPIR, date la data de 25 februarie - mai exact la trei zile după scandalul din Mall - sub forma unor rapoarte de serviciu, reiese faptul că au primit ordin să se deplaseze la sediul firmei de pază BGS, unde exista "o stare conflictuală". Dispoziţia a fost dată telefonic de subcomisarul Cătălin Adam, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şefului de serviciu, comisarul-şef Ghenadie Achincu, şi şefului de detaşament, comisarul-şef Maricel Lefter.

"La sediul BGS am constatat că nu are loc nici un conflict, dar luând legătura cu Oprea Bogdan acesta ne-a comunicat că incidentul se petrece în centrul comercial Plaza din Bulevardul Timişoara." Ajunşi la Mall Plaza, ei au văzut oamenii ieşind din clădire, aflând astfel despre scandalul din interior. Însă "au omis" să povestească despre incidentul filmat în timpul căruia Eugen Preda primeşte un picior în piept de la o persoană îmbrăcată cu blugi şi încălţată cu adidaşi.

×
Subiecte în articol: observator preda