x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maşini multe, străzi puţine

Maşini multe, străzi puţine

de Monica Andrei Capatos    |    12 Dec 2007   •   00:00
Maşini multe, străzi puţine

Sensuri şi culoare unice sau intersecţii "inteligente" sunt doar două puncte din planul de fluidizare al Capitalei. Pănă la punerea in practică a celebrului management al traficului, cele mai fierbinţi puncte ale oraşului pot fi resuscitate de Poliţia Rutieră.



Sensuri şi culoare unice sau intersecţii "inteligente" sunt doar două puncte din planul de fluidizare al Capitalei. Pănă la punerea in practică a celebrului management al traficului, cele mai fierbinţi puncte ale oraşului pot fi resuscitate de Poliţia Rutieră.


Fluidizarea traficului in Bucureşti pare o problemă de nerezolvat. Soluţii ar fi, numai că nu trebuie aplicate după ureche. "Oraşul nu se poate mări sau micşora in funcţie de sărbători. Va fi nevoie de prezenţa agenţilor de circulaţie in stradă. Am cerut Comisiei Tehnice de Circulaţie să avizeze toate propunerile venite de la sectoare privind imbunătăţirea condiţiilor de trafic. Nu poţi să rezolvi altfel această problemă a Capitalei pentru că s-ar putea ca sensul unic din Sectorul 1 să fie opus sensului unic de pe altă stradă din Sectorul 2, care vine in completare", a spus primarul Adriean Videanu. Primarul general a anunţat că la data de 30 noiembrie a fost depus la Primărie Planul de Transport Urban al Bucureştiului, care a studiat condiţiile iniţiale şi simulările fluxurilor de trafic pănă in anul 2027, plan necesar optimizării proiectelor de infrastructură a Capitalei. Potrivit studiului, vor fi cinci zone de penetraţie pentru care proiectele vor fi corelate de la intersecţiile Lujerului, Răzoare, Piaţa Sudului, Piaţa Victoriei şi Şos. Iancului pănă la intersecţia cu Şos. Mihai Bravu. "Va exista o corelare directă a introducerii sensurilor unice cu interzicerea virajelor de stănga", a explicat Videanu.


OCOLIŢI CENTRUL! Săptămăna trecută a fost avizată intersecţia de la Răzoare care, pe baza simulărilor făcute şi aprobate de Bri-gada Poliţiei Rutiere, introduce in acel sens giratoriu şi Strada Locotenent Găină, astfel incăt să se fluidizeze circulaţia in zonă. Videanu a mai anunţat că Primăria are in implementare programul de montare de panouri de orientare, pănă in prezent fiind montate 77 de panouri de semnalizare a cartierelor Capitalei din cele 300. "Sunt foarte mulţi care tranzitează Bucureştiul şi, din lipsă de informaţii, aleg drumul pe care-l ştiu de-o viaţă. Ei trebuie să ajungă neapărat la Universitate sau la Gară, pentru că de acolo ştiu să ajungă la adresa finală", a mai spus Videanu. Municipalitatea a inceput şi montarea de panouri cu indicatoare turistice şi console cu intrările şi ieşirile din Capitală.


Lucrări de iarnă

Pe perioada iernii vor rămăne deschise lucrări de reabilitare a carosabilului pe căteva artere: Str. Vulturilor, Zona Olteniţei intre Piaţa Sudului şi Eroii Revoluţiei, Obor in jurul pasajului şi o parte din B-dul 1 Mai de la Str. Caraiman la Piaţa Mihalache.

×
Subiecte în articol: observator