x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri speciale pentru înmormântarea lui Florin Cioabă. Familia doreşte ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie adus mai întâi în Bucureşti

Măsuri speciale pentru înmormântarea lui Florin Cioabă. Familia doreşte ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie adus mai întâi în Bucureşti

19 Aug 2013   •   22:17
Măsuri speciale pentru înmormântarea lui Florin Cioabă. Familia doreşte ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie adus mai întâi în Bucureşti
Sursa foto: MARIN RAICA/JURNALUL NATIONAL

Luni, veştile din Turcia, cu privire la aducerea în ţară a autointitulatului rege al romilor nu mai încetau să apară. De la costuri de 350.000 de euro la ajutoare de stat, la medici care nu şi-au făcut treaba, până la posibile aeronave trimise de Băsescu, totul s-a întâmplat la televizor. Informaţiile au fost pe rând contestate. Astfel, factura de sute de mii de euro a scăzut, administraţia prezidenţială a negat informaţia potrivit căreia ar trimite o aeronavă după regele Cioabă, iar familia a anunţat că nu a cerut sprijin financiar de la stat. Fiul lui Florin Cioabă a declarat că încearcă să aducă în ţară trupul neînsufleţit al tatălui său în cursul serii.
Astfel,  familia lui Florin Cioabă a cerut Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) o adeverinţă care să ateste calitatea de asigurat a acestuia, precizând că a aflat că nu ar putea beneficia de formularul E112 şi de cardul european de sănătate, întrucât aceste documente sunt valabile numai în UE. Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya a cerut 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, ieri, apropiaţi ai familiei.

Factura, decontată de CNAS
“Florin Cioabă este asigurat, dar el nu poate beneficia, în Turcia, de prevederile legislaţiei europene, întrucât acelea fac referire numai la tratamentele în statele Uniunii Europene. În schimb, familia a aflat că ar exista un acord între statul român şi cel turc pentru anumite cazuri. De acest act s-a interesat chiar şi preşedintele Băsescu. Familei i s-a spus că ar fi fost nevoie de nişte acte, însă ea plecase în vacanţă în Antalya şi nu avea de unde să ştie că va avea nevoie de nişte acte speciale”, au explicat apropiaţi ai lui Florin Cioabă. În cazul în care familia lui Florin Cioabă va cere decontarea cheltuielilor pentru tratamentul acestuia în Turcia, CNAS va fi obligată să analizeze documentele, mai spun rudele acestuia.
Familia autointitulatului rege al romilor Forin Cioabă a fost informată, ieri dimineaţă, de către reprezentanţii spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya că întocmirea actelor va dura şase ore. În acest interval, familia lui Florin Cioabă a cerut sprijin Secţiei consulare a Ambasadei României în Turcia, pentru a verifica să nu fie “umflate” costurile trecute în factura de spitalizare. Familia lui Cioabă ar vrea ca sicriul cu trupul neînsufleţit să fie adus mai întâi în Bucureşti, iar de aici să fie preluat de o firmă specializată, care să “monteze aer condiţionat la sicriu” şi să îl transporte la Sibiu, cu o altă aeronavă sau cu o maşină funerară. “Familia Cioabă nu a cerut bani statului român, ci doar ajutor pentru lămurirea situaţiei cu asigurarea medicală, pentru că tatăl meu avea asigurare medicală. Eu am cerut statului român urgentarea acestor acte. Fără aceste acte, ambasada din Turcia nu poate elibera documentele care însoţesc mortul. Familia Cioabă nu a cerut nimic gratis. Noi am plătit avionul şi vom plăti tot ce va mai fi nevoie, dar cerem urgentarea situaţiei cu privire la asigurare”, a spus Dorin Cioabă.

Măsuri pentru înmormântare
Întrebat despre informaţiile apărute în presă referitoare la faptul că tatăl său ar fi urmat să fie aşezat într-un sicriu de aur, Dorin Cioabă a spus: “Coşciugul va fi unul normal, iar înmormântarea va fi una simplă”. Ieri la prânz, la palatul “regelui” Cioabă nu se adunaseră oameni, dar la biserica penticostală unde acesta era pastor intră din când în când persoane, pentru o rugăciune.
Pe de altă parte, întrebat dacă vor fi luate măsuri speciale pentru momentul în care va fi repatriat trupul lui Florin Cioabă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Anca Bloanca, a declarat că dispozitivele de Poliţie se vor adapta situaţiei. “În momentul în care vom şti cu exactitate data şi ora la care va fi repatriat corpul lui Florin Cioabă, Poliţia Sibiu va lua toate măsurile necesare pentru asigurarea unui trafic fluent în zonă şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe perioada cuprinsă între momentul aducerii şi înmormântare. În funcţie de numărul de persoane care vor participa la acest eveniment, dispozitivele de Poliţie se vor adapta situaţiei”, a declarat Anca Bloanca. Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani.


×
Subiecte în articol: florin cioaba