x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maternitatea Giuleşti, despre sentinţa instanţei: Nu avem bani. Spitalul ar putea fi închis (VIDEO)

Maternitatea Giuleşti, despre sentinţa instanţei: Nu avem bani. Spitalul ar putea fi închis (VIDEO)

10 Iul 2013   •   13:25
Maternitatea Giuleşti, despre sentinţa instanţei: Nu avem bani. Spitalul ar putea fi închis (VIDEO)

Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" nu a primit încă o hotărâre judecătorească oficială scrisă în legătură cu daunele care ar trebui plătite în cazul bebeluşilor arşi, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al maternităţii, dr. Doru Pană.

"Nu am primit încă o hotărâre oficială. Nu este o hotărâre judecătorească definitivă, ci este una care poate fi atacată. Sunt cel puţin două căi de atac la această hotărâre. Ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat în unitatea noastră. Am încercat în cursul acestor ani să reparăm cât de mult din ceea ce se poate repara la un spital din România", a spus dr. Pană, care a precizat că asigurarea de malpraxis a spitalului este în prezent de un milion de euro, faţă de 500.000 cât era în 2010, însă această asigurare nu acoperă şi daune morale.

"Nu ştiu să spun cine plăteşte. Nu am primit o hotărâre oficială de plată. Ar trebui să se ţină cont în orice hotărâre judecătorească de modul în care sunt finanţate unităţile medicale în România. Şeful suprem al spitalului este primăria, însă nu trebuie uitat că primăria a preluat spitalul de la Ministerul Sănătăţii", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Panait Sârbu".

Pană a afirmat că toţi angajaţii găsiţi vinovaţi lucrează în spital, însă atâta timp cât nu există o decizie judecătorească definitivă, nu li se pot desface contractele de muncă. "În principiu, maternitatea nu are bani pentru astfel de lucruri. Nici un spital din România nu dispune de astfel de bani (n.r. - sume pentru daune morale). Nu ştiu cum se va proceda", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Întrebat dacă spitalul poate da faliment, el a răspuns că unităţile sanitare nu funcţionează "ca un SRL", dar că acesta ar putea fi închis în cazul în care se va veni cu o decizie definitivă iar un lichidator juridic ar pune sechestru pe spital.



×