x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Max Bălăşescu, "procurorul vrăjitoarelor", rămâne în arest. Curtea Supremă i-a respins cererea de eliberare din detenție

Max Bălăşescu, "procurorul vrăjitoarelor", rămâne în arest. Curtea Supremă i-a respins cererea de eliberare din detenție

04 Dec 2012   •   15:34
Max Bălăşescu, "procurorul vrăjitoarelor", rămâne în arest. Curtea Supremă i-a respins cererea de eliberare din detenție
Sursa foto: jurnalul.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins cererea de eliberare din detenţie a fostului procuror Maximilian Bălăşescu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Magistraţii au decis respingerea cererii de înlocuire a măsurii preventive, dispunând menținerea în arest a fostului procuror, dar și a celor doi complici ai săi, Marian Simirianu și Cristian Marian Ene. Decizia este definitivă. Următorul termen de de judecată al procesului a fost stabilit pentru data de 17 ianuarie 2013

Fostul procuror Maximilian Balasescu a fost condamnat, pe 19 iunie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar Cristian Marian Ene si Marian Simirianu au primit cate patru ani de inchisoare cu executare.

In 24 februarie 2012, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe Maximilian Ioan Balasescu, pentru de luare de mita si asociere pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, precum si pe Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in luna ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Balasescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, a pretins de la un denuntator, cu titlu de mita, "un folos reprezentand o suma de bani care, initial, nu a fost particularizata, urmand ca Ene Cristian Marian si Simirianu Marian sa stabileasca cu denuntatorul suma exacta".

Denuntatorul era cercetat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave intr-un dosar penal aflat in instrumentarea procurorului Balasescu.

Ene si Simirianu i-au comunicat denuntatorului ca suma pe care trebuie sa o dea este de 300.000 de euro, in doua transe, de 100.000 de euro si 200.000 de euro. Din probele administrate a rezultat ca, din acesti bani, lui Balasescu ii reveneau 50.000 de euro.

In 31 ianuarie, Cristian Marian Ene a fost prins in flagrant delict luand de la denuntator, in numele lui Balasescu, sumele de 90.000 de lei si 80.000 de euro (reprezentand echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca prima transa a sumei totale pretinse, preciza DNA.

In 1 februarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a lui Maximilian Balasescu. In aceeasi zi, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Maximilian Balasescu, precum si a lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu.

La sfarsitul lunii februarie, Maximilian Balasescu a anuntat la Curtea de Apel Bucuresti ca a demisionat din Ministerul Public si ca a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii.

×