x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre atacă în instanţă decizia CNCD de blocare a campaniei "Mamaia Style" pe motiv că ar fi discriminatorie

Mazăre atacă în instanţă decizia CNCD de blocare a campaniei "Mamaia Style" pe motiv că ar fi discriminatorie

de Agerpres    |    08 Iul 2014   •   16:46
Mazăre atacă în instanţă decizia CNCD de blocare a campaniei "Mamaia Style" pe motiv că ar fi discriminatorie

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, marţi, că va ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de blocare a campaniei de promovare a staţiunii Mamaia, denumită "Mamaia Style", pentru că ar fi discriminatorie.

"Unul face şi o sută de neputincioşi îl critică şi încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obişnuit. Orice lucru nou pe care vreau să-l fac, se găseşte câte un deştept ... zece, o sută, care să critice, ei nefăcând nimic în viaţa lor. O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să şi modificăm nu ştiu ce, că nu am primit încă, dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare. Sunt turişti şi nu pot să cumpere materiale promoţionale, tricouri", a afirmat Mazăre în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, instituţie unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Acesta a menţionat că va face toate demersurile necesare astfel încât respectiva campanie de promovare a staţiunii Mamaia să se poată desfăşura.

CNCD a fost sesizat de mai multe organizaţii neguvernamentale feministe asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen cu privire la campania de promovare "Mamaia Style".

"Campania Mamaia Style promovează sexismul şi un tratament injust şi degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Watching, incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaţilor faţă de femei", se arată în sesizarea depusă la CNCD.

Petiţia a fost îndreptată împotriva Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Consiliului Local Constanţa şi primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care sunt iniţiatorii şi susţinătorii campaniei.

×