x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroarea cu procurorii DNA

Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroarea cu procurorii DNA

29 Apr 2014   •   21:47
Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroarea cu procurorii DNA
Sursa foto: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto
În proces s-a dispus o expertiză topografică
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a calificat marţi ca fiind o “zvonistică securistă” informaţia apărută în presă conform căreia fostul preşedinte al clubului Dinamo Cristian Borcea l-ar fi denunţat la DNA cu privire la modul în care edilul ar fi devenit proprietarul mai multor terenuri pe faleza Constanţei sau în Mamaia.
“E o zvonistică securistă. Unu: nu are ce denunţ să facă pentru că nu a făcut nimic ilegal şi nici nu s-a ocupat de nimic, el a dat mandat. Doi: Borcea este bărbat. Chiar dacă este supus la presiuni, chiar dacă este într-un tratament mai dificil, prin care trece orice om, fiind acolo unde este, Borcea este bărbat, nu are de ce să cedeze”, a spus Mazăre, întrebat de jurnalişti cum comentează informaţiile apărute în presă.
Întrebat de jurnalişti cum comentează ridicarea judecătorului Stan Mustaţă de către procurorii DNA, magistrat care a făcut la un moment dat parte din completul care a judecat acest dosar, Mazăre a răspuns: “Ceauşescu răspândea teroarea cu securiştii, Băsescu răspândeşte teroarea cu procurorii de la DNA. Însă, nimic nu este veşnic, nicio putere nu este veşnică”.

1 Mai fără serbare câmpenească
Radu Mazăre s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen în dosarul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri.
Pe de altă parte, Radu Mazăre a anunţat că va fi lansat un nou videoclip de promovare a staţiunii Mamaia, în care el va juca rolul lui Cezar.
El s-a plâns că de 1 Mai nu va mai putea să organizeze tradiţionala sărbătoare câmpenească cu mici şi bere în Constanţa, deoarece la licitaţia din acest an pentru mici s-a prezentat un singur ofertant, care şi el s-a retras “de frica” DNA.
Dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti s-a amânat pentru 27 mai, dată limită până la care expertul desemnat de instanţă trebuie să finalizeze o expertiză topografică.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

37 de inculpaţi
Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.
DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.
Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa.

×
Subiecte în articol: radu mazare