x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mazăre, despre stenogramele DNA: Au fost scoase din context. Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte

Mazăre, despre stenogramele DNA: Au fost scoase din context. Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte

10 Apr 2014   •   14:43
Mazăre, despre stenogramele DNA: Au fost scoase din context. Sunt interceptat de când e Băsescu preşedinte

Primarul din Constanța, Radu Mazăre, a vorbit, astăzi, despre stenogramele date publicității de DNA în dosarul în care îl acuză de luare de mită. Edilul spune că este nevinovat şi că interceptările au fost scoase din context.

"Procurorii nu au fost în stare să convingă completul de judecată să mă aresteze. Sunt interceptări permanente, din 2007 încoace. De când a venit Băsescu pe scaun sunt interceptat. Interceptările depuse în dosar au fost scoase din context”, a declarat Radu Mazăre presei.

Edilul susţine că discuțiile cu oamenii de afaceri care apar în referatul DNA nu au legătură cu cartierul de locuințe sociale din Constanța.

"Omul de afaceri care l-a realizat lucrează programul de asfaltare din Constanța de 10 ani de zile, e normal să vorbesc cu el. Interceptarea unde îl cert pe viceprimar este una anterioară și e vorba de autorizațiile pentru blocurile pentru tineri. Întotdeauna voi reclamați intârzierea și eu îi cert. În discuțiile cu Elan, sigur că vorbeam dacă mi-a luat bilete. Da am fost în Israel, am fost la măciuci”, a spus Radu Mazăre.

"Sunt nevinovat, este o absurditate să spui că am luat șpagă. Sunt mândru de cartierul pe care l-am făcut”, a mai spus edilul.

Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Procurorii susţin că banii daţi de firma care a câştigat construcţia cartierului social Henri Coandă ar fi ajuns la Mazăre prin intermediul omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Presupusa şpagă ar fi fost virată în trei tranşe, prin firme off shore, greu de detectat. Din analiza extraselor de cont şi a interceptărilor unor convorbiri telefonice dintre Mazăre şi Schwartzenberg reiese că la fel de implicat a fost şi fratele primarului Constanţei. Astfel în contul acestuia din Israel au fost virate 2 din cele 3 transe ale şpăgii.

×