x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MCSI lansează în consultare publică două documente pentru dezvoltarea comerţului electronic din România

MCSI lansează în consultare publică două documente pentru dezvoltarea comerţului electronic din România

25 Ian 2019   •   21:04
MCSI lansează în consultare publică două documente pentru dezvoltarea comerţului electronic din România

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a lansat vineri în consultare publică două componente cu o importanţă majoră pentru dezvoltarea comerţului electronic din România, respectiv: 'Politică publică în domeniul comerţului electronic' şi 'Planul de acţiuni până în 2020 în domeniul comerţului electronic'.

Potrivit unui comunicat al MCSI remis AGERPRES, cele două documente constituie rezultatul implementării de către MCSI a proiectului 'Îmbunătăţirea normelor, procedurilor şi mecanismelor necesare MCSI în vederea continuării dezvoltării sectorului de comerţ electronic', finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă POCA.

'Prin elaborarea şi implementarea politicii publice în domeniul comerţului electronic se va crea un cadru cu beneficii multiple, atât pentru companiile care comercializează produse şi servicii online, pentru furnizorii de servicii conexe de poştă şi curierat cât şi pentru toţi cetăţenii care utilizează comerţul online. Astfel, Politică publică şi Planul de acţiuni în domeniul comerţului electronic, părţi integrate ale Strategiei Naţionale Agenda Digitală pentru România 2020, sunt două componente esenţiale pentru creşterea competitivităţii României, ce propun o viziune clară, concisă şi concertată privind eliminarea obstacolelor de natură legislativă, tehnologică, instituţională sau de capacitate umană ce stau în calea dezvoltării digitale a României, din perspectiva comerţului electronic', a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor.

Potrivit datelor furnizate de raportul 'European Business to Consumer (B2C) Ecommerce Report', România a înregistrat cea mai mare rată de creştere a comerţului electronic din Europa, în anul 2017, respectiv de 38%. Potrivit aceluiaşi raport, cifra totală de afaceri obţinută în Europa din comerţul electronic a înregistrat o creştere de 11% în 2017, atingând valoarea de 534 miliarde de euro.

Cele două documente, Politică publică şi Planul de acţiuni, pot fi accesate pe site-ul ministerului www.comunicatii.gov.ro, iar factorii implicaţi sunt invitaţi să transmită sugestii şi recomandări la adresa de email ecommerce@comunicatii.gov.ro, până la data de 15 februarie 2019.

AGERPRES

×