x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medalii pentru elevii români

Medalii pentru elevii români

de Diana Scarlat    |    11 Dec 2009   •   00:00

Cea de-a VI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori a adus elevilor români şase medalii: una de aur, două de argint şi trei de bronz. Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 2-11 decembrie 2009, în capitala Azerbaidjanului, Baku.



Medalia de aur a fost câştigată de Radu Mihai Popescu, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, iar Vlad Florin Lazăr, de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", din Oradea, şi Ioana Codrina Simionescu, de la Colegiul Naţional "Gh. Vrânceanu", din Bacău, au intrat câştigat medaliile de argint. Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamţu, de la Colegiul Naţional "Moise Nicoară", din Arad, lui Florin Sebastian Dumitru, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi lui Mihai Grigore Prună, de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu", din Baia Mare. Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a.

Olimpiada Internaţională de ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care competitorii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 elevi, la trei discipline: chimie, biologie şi fizică. La ediţia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de ţări. Olimpicii României vor reveni în ţară sâmbătă, 12 decembrie, ora 18.30, când vor fi aşteptaţi pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

×
Subiecte în articol: scoala