x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic în Norvegia, cu 10.000 de euro

Medic în Norvegia, cu 10.000 de euro

de Eugenia Mihalcea    |    17 Oct 2009   •   00:00
Medic în Norvegia, cu 10.000 de euro
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Tineri absolvenţi de Medicină, dar şi medici rezidenţi s-au înscris ieri pentru un loc de muncă în spitale din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia sau Noua Zeelandă, în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale, care se desfăşoară şi astăzi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.



În cadrul evenimentului organizat bianual, primăvara şi toamna, în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est, firmele specializate în recrutare de personal pentru domeniul medical caută tineri medici specialişti atât pentru clinici private, cât şi pentru spitale de stat din Europa de Vest, dar şi din Noua Zeelandă sau Orientul Mijlociu. Specializările medicale cu cea mai mare căutare sunt anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, chirurgia ortopedică, psihiatria, dermatologia, medicina internă, chirurgia generală şi pediatria.

Cu toate acestea, agenţiile de recrutare acceptă şi înscrierea absolvenţilor sau a rezidenţilor aflaţi la început de drum, promiţându-le acestora că vor fi înscrişi într-o bază de date de unde vor fi selectaţi la nevoie. Cei mai mulţi expozanţi au însă disponibile între 20 şi 500 de locuri de muncă pentru specialişti.

Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania, care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi. Medicii seniori - cei mai căutaţi - pot câştiga salarii care ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în clinici din Marea Britanie şi Scandinavia. Pe lângă pachetul salarial, agenţiile internaţionale de recrutare oferă gratuit medicilor români şi cursuri de limbi străine, efectuarea de analize medicale necesare angajării, precum şi consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare.

Întreaga perioadă de recrutare şi angajare durează între trei şi şase luni.
Următorul târg va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 23-24 octombrie la Hotel City Plaza.

×
Subiecte în articol: observator strainatate medici targ joburi