x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic român obligat să plătească unui pacient daune de 500.000 de euro

Medic român obligat să plătească unui pacient daune de 500.000 de euro

17 Noi 2011   •   15:03
Medic român obligat să plătească unui pacient daune de 500.000 de euro

Acuzat in 2008 de vatamare corporala din culpa, in urma unei operatii de hernie de disc, medicul Romeo Traian Ursu a fost condamnat definitiv pentru malpraxis, de Curtea de Apel Bucuresti, care il obliga la plata unor daune de jumatate de milion de euro, catre pacientul ramas cu deficiente locomotorii.

Ancheta si procesul dureaza din anul 2008, iar pe parcursul cercetarilor judecatoresti cazul a fost trimis pentru rejudecare la Tribunalul Bucuresti de catre judecatorii CAB.

La inceputul anului 2009, Traian Romeo Ursu, de la Spitalul de Ortopedie Foisor, a fost condamnat, de prima instanta, Judecatoria sectorului 2, la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei si la plata unor daune de 500.000 de euro pentru vatamare corporala din culpa a lui Dan Dragomir (35 de ani), in cadrul unei operatii de hernie de disc. Decizia a fost contestata, conform Mediafax, la Tribunalul Capitalei, apoi la Curtea de Apel Bucuresti.

Medicul ortoped-chirurg a intervenit “pentru implantarea unei proteze discale pentru hernie de disc L4 - L5'. In timpul interventiei, medicul specialist ar fi lovit prea tare intr-un departator, ceea ce a dus la o hemoragie, fiind produsa “o bresa in lungul venei'.

In final, la recurs, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia din 18 aprilie 2011 a Tribunalului Bucuresti, prin care medicul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si la plata de despagubiri de 500.000 de euro.

In timpul procesului, medicul a sustinut ca rezultatul operatiei s-a datorat unei complicatii si nu se simte vinovat pentru aceasta situatie. “Consider ca ceea ce s-a intamplat este o complicatie care putea sa apara', declara in instanta, in urma cu doi ani, medicul Traian Ursu, care a adaugat ca anumiti martori i-au spus ca l-a vazut pe pacientul sau mergand pe strada, desi acesta il acuza ca in urma operatiei a ramas paralizat.

×