x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de pe Facebook, unlike la Guvern

Medicii de pe Facebook, unlike la Guvern

de Monica Cosac    |    31 Aug 2015   •   22:13
Medicii de pe Facebook, unlike la Guvern
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Nemulţumiţi de promisiunile guvernanţilor şi indignaţi de atitudinea sindicatelor, medicii reuniţi pe reţelele de socializare ies, astăzi, în stradă, la un miting care va avea loc nu în faţa Ministerului Sănătăţii, aşa cum se discuta iniţial, ci în faţa Guvernului. Sindicatele se distanţează de protestul cadrelor medicale.

Peste o mie de medici, asistenţi, pacienţi şi simpatizanţi ai grupului virtual“Medici gata de grevă generală. Solicitam salarii decente!” sunt aşteptaţi la mitingul care are loc, începând cu ora 8.00, în Piaţa Victoriei din Capitală. Această decizie a fost luată ieri, când au obţinut şi autorizaţiile necesare pentru protest.“Având în vedere că participarea la protest va fi numeroasă, Primaria Municipiului Bucureşti a decis şi a aprobat ca protestul să se desfăşoare în faţa cladirii Guvernului. Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu noi, atunci cine?

Sunt aşteptaţi medici, tot personalul medical şi pacienţii care ne susţin în demersurile noastre de reformă în domeniul sanitar”, este mesajul postat pe pagina de Facebook “Protestul medicilor – 1 septembrie 2015”, creată special pentru acest eveniment.

Comunitatea medicală de pe Facebook, din care fac parte peste 33.000 de oameni, vrea ca românii să înţeleagă că medicii nu vor şpagă, ci salarii decente. Protestatarii din Capitală vor purta tricou alb şi şapcă albă ca semne distinctive ale grupului. Câteva sute de medici şi pacienţi protestează şi la Iaşi, pentru a susţine revendicările grupului de pe Internet. Mitingul are loc la ora 13.00, în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Federaţia SANITAS a anunţat, printr-un comunicat trimis Jurnalului Naţional, că nu susţine revendicările comunităţii de pe internet şi că “nu este sub nici o formă co-organizator al manifestaţiilor care vor avea loc mâine (n.r. - marţi), 1 septembrie, în faţa Guvernului”. 

“Nu putem fi de acord doar cu o creştere de 25% a salariilor! Vrem reforma sistemului medical!”

 “Organizaţia noastră nu susţine revendicările organizatorilor acestor manifestaţii şi nu promovează nici o formă de colaborare cu grupuri care nu sunt organizate în mod legal în nici un fel de structuri”, spun reprezentanţii SANITAS
 

×