x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii-Facebook: Prima demisie cu tot spitalul

Medicii-Facebook: Prima demisie cu tot spitalul

de Monica Cosac    |    24 Sep 2015   •   22:58
 Medicii-Facebook: Prima demisie cu tot spitalul

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cea mai mare unitate medicală din judeţ, s-ar putea închide, după ce aproape toţi doctorii au semnat pentru demisia în masă. Decizia acestora ar putea fi începutul unei schimbări impotante în sistemul medical românesc.

În ciuda măririlor salariale de 25%, anunţate de Guvern, medicii din Buzău spun că sunt înjosiţi în continuare, desconsideraţi de guvernanţi şi că sistemul public de sănătate din România continuă să se degradeze. “Mai jos de atât nu mai putem coborî. Prin asimilarea ca funcţionari publici, se încearcă şantajarea şi vulnerabilizarea noastră, în condiţiile în care salariile sunt total neacoperitoare pentru volumul muncii pe care o facem. Dorim salarii mai mari, pachete atractive pentru medicii tineri, care să îi motiveze să rămână în ţară, alocarea a cel puţin 7% din PIB pentru Sănătate, dotarea spitalelor şi asigurarea unor condiţii de securitate maximă pentru pacienţi”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, preşedintele Sindicatului dr. Ioniţă Victor. Dintre medicii Spitalului Judeţean, 80% au semnat pentru demisia în bloc, iar 20% pentru greva generală, dar hotărârea finală privind forma de protest va fi luată peste două săptămâni.

Situaţia de la Buzău s-ar putea extinde cu rapiditate în toată ţara. Cele 30.000 de cadre medicale coalizate pe Facebook spun că acesta este doar începutul. “Ei sunt scânteia modernizarii sistemului de sănătate din România!”, ne-a spus dr. Ilie George. “Facem un apel către toţi colegii: haideţi să ne dăm la o parte, să-i lăsăm pe politicienii noştri să îngrijească poporul. Haideţi să-i scutim de efortul imens pe care-l fac pentru a-l proteja de actele noastre de corupţie şi de malpraxis”, este îndemnul făcut pe reţeaua de socializare de dr. Bogdan Tănase.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este singura unitate medicală din judeţ unde, potrivit DSP Buzău, sunt acoperite toate specialităţile medicale.
 

×