x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii şi asistentele, protest spontan la Spitalul Vaslui faţă de reducerea unor sporuri şi eliminarea tichetelor de masă

Medicii şi asistentele, protest spontan la Spitalul Vaslui faţă de reducerea unor sporuri şi eliminarea tichetelor de masă

12 Feb 2014   •   09:33
Medicii şi asistentele, protest spontan la Spitalul Vaslui faţă de reducerea unor sporuri şi eliminarea tichetelor de masă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Zeci de asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.

Un grup de medici din unitatea sanitară s-au alăturat asistentelor, care au ieşit în curtea SJU pentru a-şi striga nemulţumirile.

'În contractul colectiv de muncă se stipulează că angajaţii primesc 20 de tichete de masă. Nu putem accepta să ne fie eliminat acest drept. Ne vom lupta în continuare pentru ceea ce ni se cuvine potrivit legii şi nu avem de gând să cedăm', a declarat liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clătinici, potrivit Agerpres.

Angajaţii Spitalului de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad au participat, de asemenea, în cursul săptămânii trecute, la un protest spontan faţă de deciziile conducerii privind reducerea cu 50 la sută a tichetelor de masă şi diminuarea unor sporuri. Asistentele şi infirmierele au cerut explicaţii managerului şi au intrat peste el în momentul în care acesta se afla la raportul de gardă al medicilor, pentru a face cunoscute aceste măsuri.

Managerii celor două unităţi spitaliceşti susţin că tăierile salariale sunt absolut necesare având în vedere că atât SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, cât şi Spitalul Elena Beldiman din Bârlad au un deficit bugetar foarte mare.

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Simona Polak a declarat că, în unităţile spitaliceşti, se impun economii, dar nu neapărat la salarii.

Ea a precizat pentru AGERPRES că bugetele de la SJU Vaslui şi de la Spitalul de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad au rămas la nivelul celor de anul trecut, iar instituţia pe care o conduce nu înregistrează nicio datorie faţă de acestea.

×